• Historie

  We gaan even terug in de tijd, en wel naar 1 juni 1979. 

  Er waren in die tijd drie hechte vrienden, namelijk; Willem van de Geest, Evert Hoolwerf en Dolf Veldhuizen; Die afkomstig van Eemdijk ook nog eens voetbalgek waren en er van droomden ooit een eigen voetbalclub op te richten, waarvan de velden gelegen zouden zijn aan de grenzen van Eemdijk. Na een avondje stappen, een paar dagen voordat men met vrouw en kinderen op vakantie zouden gaan, werd de knoop doorgehakt.  Ze zeiden alle drie "we gaan dit jaar niet met vakantie en we stoppen al ons vakantiegeld in de oprichting van onze voetbalclub "V.V. EEMDIJK", zo gezegd zogedaan. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit niet zonder tegengas van de vrouwen is geweest en dat er wel een ruzie of drie aan vooraf is gegaan. Maar uiteindelijk werd voetbalvereniging EEMDIJK op 21 Juni 1979 opgericht. Men heeft geen toestemming gekregen van de gemeente om de vereniging op Eemdijk te vestigen. Voetbalvereniging Eemdijk is gelegen op sportpark "De Vinken"in industrieterrein "De Kronkels" van de gemeente Bunschoten - Spakenburg. 

  De accommodatie bestaat uit drie voetbalvelden, waarvan 1 kunstgrasveld, een tribune, een kantine, een sponsorhome, 9 kleedkamers en een EHBO ruimte. 

  De oprichting is eigenlijk ontstaan doordat er tijdens het zomeravondvoetbal, wat jaarlijks werd georganiseerd door een aantal mensen uit Bunschoten - Spakenburg, zeker 2 teams gevormd werden door inwoners uit Eemdijk en die ook enkele keren de hoofdprijs in de wacht sleepten.  Vanaf de oprichting, startend met één 1e elftal, is de vereniging tot op vandaag door gegroeid naar 9 senioren teams en 10 jeugd teams en het aantal is nog steeds groeiende. 

  Het 1e elftal begon zijn victorie in de kelder van de KNVB competitie. Na meerdere malen kampioen te zijn geweest, bevond men zich na ±15 jaar in de 3e klasse KNVB, dit houdt in dat men nog maar 3 klasse van de toen nog in die tijd 1e klasse af zat. Na twee degradaties begon in 2005 weer de opmars. In 2005 werd Eemdijk kampioen in de 4e klasse en in 2007 volgde promotie naar de 3e klasse. In 2010 promoveerde Eemdijk naar de 1e klasse. Het hoogtepunt in de historie van Eemdijk vond plaats in 2015. Eemdijk speelde nacompetitie en won in een legendarische wedstrijd met 1-5 van FC Breukelen en promoveerde naar de hoofdklasse. Dit is voor een vereniging als V.V. Eemdijk natuurlijk uniek. Want de vereniging is natuurlijk met z'n 400 leden niet één van de grootste in de omtrek. 

  Dit is dan natuurlijk wel een prestatie om trots op te zijn.    

  De Jeugd - In onze huidige jeugdteams zijn op dit moment alle leeftijden t/m 13 jaar aanwezig. We hebben de afgelopen jaren een plan van aanpak opgezet om de jeugd een goed opgezette training te geven door, indien dit mogelijk is, gediplomeerde trainers. Hierbij wordt terdege niet vergeten dat de kinderen ook plezier in het spelletje moeten houden en dat is een kunst op zich zelf. Het blijkt dus dat dit ons als vereniging goed lukt want het leden aantal blijft stijgen. De trainers die de jeugd moeten trainen worden zoveel mogelijk gestimuleerd om cursussen te volgen bij de KNVB zodat langzaam maar zeker het niveau van het voetbal omhoog gaat. Het afgelopen jaar is dit al gebleken want er waren 1 á 2 teams die in dezelfde competitie meedraaiden als de teams van menig grotere voetbalverenigingen. Dus het beleid begint zijn vruchten af te werpen.  

  Kiest u voor gezelligheid en wilt u toch op niveau voetballen? Word lid van: V.V. EEMDIJK!