• Eemdijk heeft de thuiswedstrijd tegen AZSV met 1-0 gewonnen. Na de rust bezorgde Jesper van Dalen met een fraai schot Eemdijk de drie punten.

  Op Sportpark De Vinken ontvouwde zich een rommelige wedstrijd. Doordat AZSV hoog druk zette, kwam Eemdijk de eerste 20 minuten niet echt aan voetballen toe. Daarna kwam Eemdijk iets beter in de wedstrijd en werden er wat kleine kansjes gecreëerd waaruit niet gescoord werd. Ook AZSV kwam, behoudens een schot halverwege de eerste helft die keeper Jauke Beekhuis in twee instanties pakte, niet tot grote kansen. De 0-0 ruststand was daarom een logisch gevolg.

 • Fraaie goal van Eemdijk

  De tweede helft ging spectaculair van start. Een vrije bal van AZSV vanaf de zijkant werd door iedereen gemist. De bal leek langs de paal achter te gaan, maar tot schrik van Jauke Beekhuis belandde de bal op de paal. Daar kwam Eemdijk goed weg.
  Even later opende Eemdijk de score. Op de helft van AZSV kwam Jesper van Dalen in balbezit. Met een schijnbeweging draaide hij weg bij de middenvelders uit Aalten en versnelde richting de 16. Doordat Jesper ruimte had besloot hij te schieten. Met een fraaie curve verdween de bal in de hoek (1-0). Vlak daarna een aanval van Eemdijk waarbij de lage voorzet van Argjend Selimi door een verdediger van AZSV maar net over het eigen doel werd geschoten.

 • Eemdijk onder druk maar bezwijkt niet

  De trainer van AZSV greep in en bracht in minuut 70 maar liefst vier wisselspelers in het veld. Langzaam maar zeker werd door AZSV de druk opgevoerd. En net als vorige week kreeg Eemdijk in de counter kansen om de 2-0 te maken. Twee keer was Argjend Selimi erdoorheen, maar beide keren kwam hij niet goed uit en was het schot te zwak. Ook andere mogelijkheden werden door Eemdijk niet goed uitgespeeld. 

 • Daardoor kwam Eemdijk steeds meer onder druk te staan temeer omdat ook nog de boomlange Thijmen te Kolste door AZSV was ingebracht. Omdat Eemdijk veel overtredingen maakte, kreeg AZSV diverse vrije ballen. Ook moest de verdediging van Eemdijk een aantal corners en verre ingooien verwerken. Dat was steeds dreigend en één keer ging de bal na een schot uit de draai maar net naast het doel van Jauke Beekhuis. In minuut 90 werd een afgeslagen bal door ASZV weer hoog in de 16 meter gebracht. Daar zette een AZSV-speler zijn hoofd tegen de bal en die verdween in het doel. Gelukkig voor Eemdijk vlagde de grensrechter voor buitenspel.

 • In de blessuretijd kwam de ingevallen Franslyn Nsingi wat ongelukkig in botsing keeper Jasper te Kolste van AZSV. Na behandeling bleek dat de keeper niet verder kon en doordat AZSV al vijf keer had gewisseld ging er een speler op doel. Uiteindelijk hield Eemdijk stand en na tien minuten blessuretijd was daar eindelijk het eindsignaal. Zo boekte Eemdijk een zwaarbevochte overwinning op een stug AZSV.

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Jasper Beekhuis, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik, Jeffrey van den Dikkenberg, Michel Goossensen (85. Justin Ruizendaal), Jesper van Dalen, Argjend Selimi (89. Tim Koelewijn), Yannick Bouw (74. Franslyn Nsingi)


  Scoreverloop:
  52. 1-0 Jesper van Dalen