• Eemdijk heeft de overwinning in de eerste competitiewedstrijd geen goed gevolg kunnen geven. De uitwedstrijd tegen Berkum werd in de absolute slotfase verloren. Na twee keer een achterstand te hebben gerepareerd kwamen de Diekers een (makkelijk?) gegeven strafschop in de blessuretijd niet meer te boven.

    Trainer Willem Romp koos deze wedstrijd voor hetzelfde elftal als in de gewonnen openingswedstrijd tegen HZVV. Eemdijk had geluk dat het binnen twee minuten niet al op achterstand kwam. Ver in buitenspelpositie mocht Chris van der Meulen de bal voorgeven op Johnsen Bacuna. De inzet van Bacuna werd half gekeerd door Jeroen de Harder en vervolgens van de lijn geramd door Jeffrey van den Dikkenberg. Eemdijk had het in de beginfase moeilijk tegen de ploeg uit Zwolle en was niet bij machte om voetballend het heft in handen te nemen. Bas Buimer kreeg wel een mooie kans om Eemdijk op voorsprong te zetten, maar de aanvaller kon de bal net niet goed controleren, waardoor keeper Veurink redding kon brengen.

    Net na het half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij een van richting veranderde vrije trap waren een aantal spelers van Eemdijk niet helemaal scherp. Chris van der Meulen was dat wel, de bedrijvige aanvaller van Berkum gaf de bal laag voor en bij de tweede paal was het voor Johnsen Bacuna een koud kunstje om de 1-0 te scoren. Lang kon Berkum niet van die voorsprong genieten, want een paar minuten later kreeg Eemdijk een strafschop. Na een overtreding op Jeffrey van den Dikkenberg mocht Bas Buimer van elf meter aanleggen en zo de gelijkmaker op het bord schieten. Het leek er op dat beide ploegen met 1-1 aan de thee zouden gaan, maar vlak voor rust was het weer Berkum wat op voorsprong kwam. Ivar Nijboer legde op de achterlijn twee spelers van Eemdijk in de luren en gaf de bal aan Chris van der Meulen. Van der Meulen joeg de bal vervolgens diagonaal achter de kansloze Jeroen de Harder.

    De tweede helft begon met één wijziging bij Eemdijk en die pakte direct goed uit. Invaller Armend Selimi, in het veld gekomen voor Cem ter Burg, kreeg binnen een halve minuut vrije doortocht richting keeper Veurink. Selimi aarzelde geen seconde en schoof de bal keurig in het doel van Berkum. Vanzelfsprekend een enorme opsteker zo vlak na rust. Het was ook het sein voor een goede fase van Eemdijk, waarin men eigenlijk door had moeten drukken. Na een goedlopende aanval was er een riante mogelijkheid voor Bas Buimer om Eemdijk op voorsprong te schieten, maar in kansrijke positie maaide de spits over de bal heen. Ook de rebound van Armend Selimi trof geen doel. Daarna golfde het spel op en neer. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel. Bij Eemdijk had Jeroen de Harder overigens een paar prima reddingen in huis.

    Helaas voor Eemdijk zat het zure venijn van deze wedstrijd in de staart. Beide ploegen leken zich op een gegeven moment te verzoenen met een gelijkspel, maar toch gebeurde er ver in blessuretijd nog van alles. Eerst was er een dubieus vlagsignaal van de assistent scheidsrechter in het voordeel van Berkum, terwijl de overtreding op een speler van Eemdijk gemaakt leek te worden. Uit de toegekende vrije trap volgde uiteindelijk een forse scrimmage in het zestienmetergebied van Eemdijk, waarbij er in eerste instantie een overtreding werd gemaakt op Jordie Huijgen. Dat liet scheidsrechter Oosting echter doorgaan, maar direct daarna wees de scheidsrechter onverbiddelijk naar de stip, omdat hij een overtreding zag op Johnsen Bacuna. Plaaggeest Chris van der Meulen wist wel raad met het cadeautje en zette zo de 3-2 op het scorebord. Al met al een zure nederlaag voor Eemdijk, maar tegelijkertijd ook de hartelijke felicitaties aan Berkum voor de drie punten.

    Aanstaande zaterdag speelt Eemdijk weer op Sportpark De Vinken. Om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen DETO uit Vriezenveen.