• Eemdijk met ruime cijfers langs koploper Zuidvogels

  Zuidvogels - Eemdijk 1-4 (0-3)

  16. Jasper Bolland (strafschop) 0-1, 24. Rogier Gilkes 0-2, 45. Jasper Bolland 0-3, 56. Raymon Lagerburg 1-3, 63. Jasper Bolland 1-4

  Scheidsrechter: S.G. de Haan

  Gele kaarten: Ricardo Tat, Raymon Lagerburg, Rutger van der Pol, Jermain Cikic (Zuidvogels), Rutger Huijgen (Eemdijk)

  Rode kaart: Mitchell van den Beld (Zuidvogels)

  Opstelling Zuidvogels:
  Dion Thomas, Michiel Foppen, Tim Horsmeier, Ricardo Tat @, Arlymar Lourens, Mitchell van den Beld, Timo Boot, Rutger van den Pol (80. Daryl Yngard), Jermain Cikic, Raymon Lagerburg (79. Sandro Contrucci), Steve Promes (75. Hidde van Erkel)

  Opstelling Eemdijk: 
  Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Wouter Bout (66. Ayhan Yelmer), Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rogier Gilkes, Jasper Bolland (71. Angelo Duijst), Rutger Huijgen; Quincy Allee, Jan de Graaf (17. Mark Koelewijn), Jamal Lachkar

  Na een reeks van drie wedstrijden zonder overwinning heeft Eemdijk zich in de wedstrijd tegen Zuidvogels weer eens van zijn beste kant laten zien. De mede-koploper, samen met SVL en WNC, werd in eigen huis volledig terecht op een 1-4 nederlaag getrakteerd. Grote man aan de kant van Eemdijk was Jasper Bolland die maar liefst drie keer wist te scoren. Met name de 0-3 was een doelpunt van zeer grote schoonheid.

  Ten opzichte van de wedstrijd tegen Roda'46 was er één wijziging in de basiself van Eemdijk. Jasper Bolland keerde terug na zijn liesblessure, hierdoor nam Ayhan Yelmer plaats op de bank.

  Onder leiding van scheidsrechter De Haan begonnen beide ploegen op sportpark De Wolfskamer om 14.30 uur aan de wedstrijd. De belangen waren duidelijk, Zuidvogels wilde aan kop blijven en Eemdijk moest winnen om een beetje aansluiting te behouden.

  Doelpunt en domper
  Het eerste kwartier was het Zuidvogels wat de bal mocht rondspelen, met name de bedrijvige Jermain Cikic werd daarbij veelvuldig gezocht. Gevaar voor het doel van Eemdijk leverde dat echter niet op.

  De eerste de beste keer dat Eemdijk een goede aanval op de mat legde was het ook direct gevaarlijk. Aan de linkerkant van het veld gaf Henri de Graaf een keurige voorzet richting tweede paal. Daar stond Jan de Graaf klaar om in te koppen, maar de spits van Eemdijk kreeg een dermate forse duw dat scheidsrechter De Haan niets anders kon doen dan naar de strafschopstip wijzen.

  Jasper Bolland ontfermde zich vervolgens over de bal en schoot de penalty feilloos binnen, 0-1. Intussen bleek echter ook dat Jan de Graaf na de duw ongelukkig op zijn knie terecht was gekomen. De sterke spits moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Mark Koelewijn.

  Binnen tien minuten na de openingstreffer wist Eemdijk de voorsprong al te verdubbelen. Een strakke corner van Quincy Allee werd door Rogier Gilkes met uiterste nauwkeurigheid binnengekopt, 0-2.

  Direct na de 0-2 wist Zuidvogels bijna de aansluitingstreffer te produceren, maar gelukkig wist Gerben Ruizendaal met een fabelachtige reflex zijn doel schoon te houden.

  Goal van het jaar
  Zuidvogels drong in het restant van de eerste helft nog wel aan, maar de defensie van Eemdijk gaf geen krimp. Gerben Ruizendaal moest nog één keer handelend optreden op een inzet van Jermain Cikic

  Net op het moment dat de ploegen met 0-2 de rust in leken te gaan viel op Sportpark De Wolfskamer ongetwijfeld het doelpunt van het jaar. Verantwoordelijke: Jasper Bolland. Op eigen helft veroverde Bolland de bal van een tegenstander en met een FANTASTISCH schot wist de middenvelder vervolgens keeper Dion Thomas te verschalken. Natuurlijk kun je zeggen dat de keeper te ver voor zijn goal stond, maar een bal over een afstand van 58,3 meter binnenschieten is van grote, grote klasse!

  Vergeten verder afstand te nemen
  Na rust bleek al snel dat Zuidvogels alles of niets ging spelen. Verdediger Michiel Foppen werd in de spits geposteerd en dit betekende al snel veel ruimte voor Eemdijk achter de verdediging van Zuidvogels.

  De Diekers hadden de wedstrijd snel in het slot moeten gooien, maar vergaten verder afstand te nemen. Met name invaller Mark Koelewijn had twee goede mogelijkheden op een doelpunt.

  Aan de andere kant was het Rutger van den Pol die in kansrijke positie naast schoot en zag Michiel Foppen een "dwarrelvoorzet" gekeerd worden door Gerben Ruizendaal.

  Vanuit het niets viel in de 56e minuut de 1-3. Vanuit een aanval door het midden wist Raymon Lagerburg keeper Gerben Ruizendaal in de korte hoek te verschalken.

  Over en uit
  Ook na het doelpunt van Zuidvogels bleef Eemdijk de gevaarlijkere ploeg en gelukkig wist men dat in de 63e minuut weer uit te drukken in een doelpunt. Met een mooie pass wist Mark Koelewijn Jasper Bolland te bereiken. Bolland nam de bal op de borst mee en verschalkte keeper Thomas in de verre hoek, 1-4 en het derde doelpunt van Bolland.

  Terwijl Eemdijk wellicht nog wat aan het nagenieten was van het doelpunt was het Zuidvogels wat een strafschop kreeg. Een duwtje van Rogier Gilkes in "de zestien" was voor scheidsrechter De Haan aanleiding voor de penalty. Steve Promes stond achter de bal, maar zag dat zijn inzet prima werd gekeerd door Gerben Ruizendaal.

  Uitspelen
  Het restant van de wedstrijd was het uitspelen geblazen voor Eemdijk. Zuidvogels geloofde er niet meer in, maar incasseerde nog wel een rode kaart na een harde overtreding van Mitchell van den Beld op de enkels van Zeger Beukers.

  Eemdijk kreeg zelf nog wel een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar Jamal Lachkar en Angelo Duijst wisten grote kansen niet te verzilveren.

  Na het laatste fluitsignaal konden de handen de lucht in, in de wetenschap dat er een volledig terechte overwinning was behaald.

  Door deze mooie overwinning staat Eemdijk nu op de zesde plaats in de competitie. Het gat met de beide koplopers SVL en WNC is nog steeds zeven punten. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Op Sportpark De Vinken speelt Eemdijk om 14.30 uur tegen Benschop.

  tekst: Teo van de Mheen