• Eemdijk knokt zich met 10 man langs WNC

  WNC - Eemdijk 1-2 (0-1)

  30. Quincy Allee 0-1, 76. Jan de Graaf 0-2, 84. Joshua Lopez Cuijten

  Scheidsrechter: Peter de Waard (Amsterdam)

  Gele kaart: Kevin van de Velde (WNC)

  Rode kaart: Jamal Lachkar (Eemdijk)

  Opstelling WNC: 
  Geert Verhoeven, Jamy Goemaat, Ricardo Papilaja, Mark den Hartogh, Dennis Veldhuizen @, Hendri van Dooijeweert, Adrian Koziolek, Dylan Victory (58. Jordy Perdon), Jeffrey Weidema (74. Joshua Lopez Cuijten), Pascal Rinck, Kevin van de Velde.

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Ruizendaal, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf, Thim de Graaf, Daniel de Haan, Rutger Huijgen (90+3. Ruben de Graaf), Angelo Duyst (74. Jasper Bolland), Jamal Lachkar, Quincy Allee (90. Rogier Gilkes), Jan de Graaf

  Na de, toch wel teleurstellende, nederlaag in de vorige wedstrijd tegen LRC stond er voor Eemdijk zaterdag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. In de jacht op één van de nacompetitieplaatsen speelde de Diekers een uitwedstrijd tegen directe concurrent WNC. Op een zwaar veld trok Eemdijk met 1-2 aan het langste eind. Een knappe prestatie, omdat men vanaf de 54e minuut met tien man kwam te spelen door een directe rode kaart voor Jamal Lachkar

  Voor de wedstrijd werd er behoorlijk wat van het improvisatievermogen van trainer Ulrich Landvreugd gevraagd. Door diverse oorzaken ontbraken er flink wat spelers, waardoor er onder aan de streep exact 11 fitte spelers overbleven. Op de bank zaten reservekeeper Bas Koppelaar, de lichtgeblesseerden Jasper Bolland en Rogier Gilkes en er werden zelfs op het laatste moment twee spelers van de B-selectie aan het team toegevoegd. Ruben de Graaf en Arjen Meester mochten voor het eerst op pad met het eerste elftal. Een mooi moment voor de jonge spelers uit het 2e van Eemdijk.

  Om 14.30 uur floot scheidsrechter Peter de Waard op het sportpark aan de snelweg A2 voor het begin van de wedstrijd. De leidsman uit Amsterdam, geassisteerd door de heren Lampers en Leider, kon terugkijken op een goede wedstrijd.

  In de beginfase werd duidelijk dat WNC niet van plan was om lekker aanvallend voetbal op de mat te leggen. Met veel man achter de bal hield de thuisploeg het zeer compact en liet men Eemdijk het spel maken. Eemdijk liet zich hierdoor niet uit de tent lokken en speelde de bal geduldig rond.

  Buitenspel

  De gastheren uit Waardenburg leken in de 12e minuut vanuit het niets op voorsprong te komen. Een harde vrije trap van Pascal Rinck werd door Gerben Ruizendaal naar de zijkant getikt. Daar stond Jeffrey Weidema die de bal binnen wist te schieten. Assistent-scheidsrechter Leider constateerde echter buitenspel, waardoor de treffer van WNC werd geannuleerd.

  Enkele minuten later kreeg Eemdijk de eerste kans. Na een grote fout in de verdediging van WNC kon Quincy Allee richting het doel van keeper Verhoeven. het schot van de speler van Eemdijk ging over het doel.

  In de 20e minuut claimde Eemdijk een strafschop toen een schot van Jamal Lachkar op de handen leek te komen van een speler van WNC. Scheidsrechter De Waard had er goed het oog in en constateerde dat er geen strafschop gegeven hoefde te worden. Een bijna identieke situatie gebeurde later ook in “de 16” van Eemdijk en ook daar oordeelde de scheidsrechter dat het geen strafschop kon zijn.

  Voorsprong

  Nadat er een half uur was gespeeld kwam Eemdijk toch wel een beetje vanuit het niets op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Rutger Huijgen kwam bij de tweede paal perfect op het hoofd van Quincy Allee. De Utrechter kopte de bal vervolgens schitterend tegendraads over de grabbelende keeper Geert Verhoeven, 0-1.

  Een paar minuten daarna wist Eemdijk de score bijna te verdubbelen. Een acrobatisch hoogstandje van Angelo Duijst (halve omhaal) verdween slechts een klein stukje langs de verkeerde kant van de paal.

  Het restant van de eerste helft gebeurde er weinig, waardoor Eemdijk met een 0-1 voorsprong aan de thee kon.

  Rood

  De tweede helft was tien minuten oud toen de eerste noemenswaardige gebeurtenis plaatsvond. Helaas voor Eemdijk was dat in de vorm van een rode kaart. Aan de zijlijn zette Jamal Lachkar een forse sliding in richting zijn tegenstander. Scheidsrechter De Waard beoordeelde dat de overtreding dermate zwaar was dat hij niets anders kon doen dat Lachkar het rode karton voorschotelen.

  Het numerieke overwicht was voor WNC het sein om iets meer aanvallende intenties ten toon te spreiden. Het leverde kleine kansjes op voor Pascal Rinck en Jeffrey Weidema, maar Gerben Ruizendaal kon daar nog niet echt zenuwachtig van worden.

  Tegenstoot

  Doordat Eemdijk met een man minder speelde kwamen de Diekers niet echt meer toe aan aanvallend voetbal. Met scherpe tegenstoten probeerden men de gastheren wel pijn te doen.

  In de 76e minuut was één van die tegenstoten succesvol. Met een prachtige pass stuurde Quincy Allee Jan de Graaf weg aan de linkerkant van het veld. De lange spits ging op snelheid het strafschopgebied van WNC in, kapte daar zijn directe tegenstander uit en schoot vervolgens de bal in de korte hoek achter keeper Verhoeven, 0-2

  Miraculeuze redding

  De tweede tegentreffer was voor WNC het sein om nog opportunistischer te gaan spelen. Met name vanaf de zijkanten wisten de geelhemden het nodige gevaar te stichten voor het doel van Gerben Ruizendaal.

  Na 82 minuten spelen ontstond er een gigantische scrimmage voor het doel Eemdijk. De bal werd meermalen richting het Diekse doel getrapt maar Gerben Ruizendaal verdedigde zijn doel als een panter. Op enig moment kopte de keeper van Eemdijk de bal zelfs uit zijn doel.

  Helaas bleef het doelpunt niet uit. In de 86e minuut wist invaller Joshua Lopez Cuijten van dichtbij binnen te schieten na de zoveelste voorzet vanaf de linkerkant, 1-2

  Debuut

  Door de aansluitingstreffer kreeg WNC hernieuwde hoop en men ging op jacht naar de gelijkmaker. Dit leverde nog wel een aantal hachelijke momenten op voor het doel van Gerben Ruizendaal, maar de bal ging er gelukkig niet meer in.

  In de absolute slotfase was er nog een leuk moment, toen Ruben de Graaf zijn officiële debuut mocht maken in het eerste van Eemdijk.

  Niet lang daarna floot scheidsrechter De Waard voor de laatste maal en konden de handen van de Diekers de lucht in. Een zwaarbevochten overwinning op een directe concurrent. Heerlijk!

  Door de overwinning stijgt Eemdijk weer naar de derde plaats in de 1e klasse A. De race richting de nacompetitie wordt door de onvoorspelbare uitslagen in de competitie met de week spannender. SVL gaat kampioen worden, daar bestaat geen twijfel meer over. Daarachter vechten vijf ploegen voor de tweede plaats. De achterstand van Eemdijk op die tweede plaats is op dit moment slechts drie punten.

  Volgende week staat er voor Eemdijk geen competitievoetbal op het programma. Wel oefent men donderdag 2 april a.s. om 20.00 uur op sportpark De Vinken tegen Nieuwland. De eerstvolgende competitiewedstrijd is een thuiswedstrijd. Zaterdag 11 april om 14.30 uur speelt Eemdijk tegen JSV uit Nieuwegein, één van de directe concurrenten voor een plaats in de nacompetitie.

  Tekst: Teo van de Mheen