• Winst tegen SDC Putten, Eemdijk eindigt als derde

5 jun 2022 PeterPieuw
  • Eemdijk heeft de laatste competitiewedstrijd thuis tegen SDC Putten, na een 1-1 ruststand, met 3-1 gewonnen. Voor de Diekers scoorden Argjend Selimi, Jesper van Dalen en Nigel van Zelst. Doordat Genemuiden verloor van kampioen Urk wipte Eemdijk in de eindstand over Genemuiden heen naar de derde plaats.

Eemdijk ging goed van start en dat leverde de nodige kansen op. Maar zoals al zo vaak dit seizoen werden de kansen niet benut en kwam Eemdijk op achterstand na de eerste goede aanval van SDC. Steyn van Ark werd in stelling gebracht en hij scoorde met een strak schot (0-1).
    Gelukkig had Eemdijk gauw een antwoord paraat. Jesper van Dalen had op de linkerkant een goede actie in huis. Zijn voorzet was op maat voor Argend Selimi en die tikte de bal in het doel (1-1). Met deze stand gingen de ploegen de kleedkamer in.

In de rust had Willem Romp drie keer gewisseld. Rick Blokhuis, Tim Koelewijn en Wesley Smink waren in de ploeg gekomen. Direct na de aftrap was SDC gevaarlijk maar keeper Jeroen de Harder ranselde de bal tot twee keer uit zijn doel. Daarmee was de intentie van SDC Putten direct duidelijk. De ploeg uit Putten ging vol op zoek naar de winst om zo wellicht de nacompetitie te ontlopen.
    In de 53e minuut ging SDC Putten doelman Joar Terpstra in de fout doordat hij de bal zomaar in de voeten van Frank Heus speelde. Frank legde de bal af op Jesper van Dalen die van dichtbij de 2-1 binnen schoot. Dat was meteen het laatste wapenfeit van Jesper. Hij werd vervangen door Cem ter Burg. Ook keeper Jeroen de Harder werd naar de kant gehaald en voor hem kwam Bas Koppelaar onder de lat. En Bas kon zich meteen onderscheiden door een paar schoten van SDC Putten vakkundig te pareren. Bas werd daardoor uitgeroepen tot Man of the Match.

Naarmate de tijd vorderde kreeg SDC steeds meer haast. Dat gaf Eemdijk de gelegenheid om in de omschakeling tot kansen te komen. Het duurde tot de extra tijd voordat dit succes opleverde. Op het middenveld kwam Tim Koelewijn in balbezit. Tim stuurde Frank Heus weg en Frank speelde Cem ter Burg aan. Die was niet zelfzuchtig en gunde het doelpunt aan Nigel van Zelst (3-1).
    Vlak daarna werd er afgefloten en kwam er een einde aan het reguliere seizoen. Door het resultaat moet SDC Putten nacompetitie spelen voor promotie/degradatie. Wij wensen ze daarbij veel succes en hopen dat de ploeg uit Putten voor de Hoofdklasse behouden blijft.

Ook Eemdijk speelt nacompetitie maar dan voor promotie naar de 3e Divisie. Dinsdagavond 7 juni om 20.00 uur speelt Eemdijk thuis tegen VVOG uit Harderwijk.

Opstelling Eemdijk:
    Jeroen de Harder (71. Bas Koppelaar), Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (46. Rick Blokhuis), Dennis Hollart (46. Wesley Smink), Jeffrey van den Dikkenberg, Mark de Graaf, Frank Heus, Jesper van Dalen (55. Cem ter Burg), Michel Goossensen, Nigel van Zelst, Argjend Selimi (46. Tim Koelewijn).

Scoreverloop:
    28. 0-1 Steyn van Ark