• Winst op Sparta Nijkerk, Eemdijk eindigt op de elfde plaats

26 mei 2024 PeterPieuw
  • In een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd won Eemdijk van Sparta Nijkerk. Na een snelle voorsprong en een snelle gelijkmaker was het met de rust 1-1. In de 2e helft ging het alle kanten op en uiteindelijk stond er een 4-3 eindstand op het scorebord. Grote man bij Eemdijk was Jeffrey van den Dikkenberg die drie keer scoorde in de 2e helft.

Eemdijk startte uitstekend en na drie minuten was er al een voorsprong. Na een vlotte aanval over links werd Jordy Hilterman aangespeeld door Sven Deen. Het schot van Jordy viel fraai via onderkant lat binnen (1-0). Eemdijk bleef in de minuten daarna de betere ploeg. Maar ineens was er een snelle aanval van de Spartanen die de gelijkmaker opleverde door Mark van der Weijden (1-1). Vanaf dat moment was Sparta de betere ploeg maar kon dat niet in een doelpunt uitdrukken. Dat was mede te danken aan Rick Blokhuis die een vijftal minuten voor de rust een zeker doelpunt van Frank Heus wist te voorkomen.

Na de rust was het eerste wapenfeit weer voor de thuisploeg. Na een voorzet van Sven Deen en een slim overstapje van Argjend kwam de bal bij Jeffrey van den Dikkenberg terecht. Met een hard schot in de bovenhoek liet Jeffrey keeper Sem van Steenis kansloos (2-1). Op het uur wisselde Willem Romp en bracht drie nieuwe spelers in het veld. Ook Sparta Nijkerk bracht drie nieuwe spelers. Het eerste balcontact van de ingevallen Spartaan Tyrone Fonville was de gelijkmaker. Jauke Beekhuis kreeg een schot niet goed onder controle en Fonville kon de bal simpel binnenschieten (2-2). Twee minuten daarna een counter van Sparta Nijkerk die door topscorer Mark van der Weijden koel werd afgerond (2-3). Gelukkig wist Eemdijk de rug nog te rechten. Jeffrey van den Dikkenberg schoot, na goed voorbereidend werk van Dennis Hollart en Jordy Hilterman de 3-3 op het bord. Het werd nog mooier voor Jeffrey door nog geen minuut later Eemdijk voor de derde keer die middag op voorsprong te zetten. Hij dook voor het doel op, was net op tijd bij de bal, en schoof die langs Sparta keeper van Steenis in het doel (4-3). In het restant, met de ingevallen Yannick Bouw, slaagde Eemdijk er nu wel de voorspong vast te houden.

Door de overwinning op Sparta Nijkerk behaalde Eemdijk 48 punten en eindige de competitie op een knappe 11e plaats. Het linker rijtje werd net niet gehaald op doelsaldo. Eemdijk kan tevreden terugkijken op het seizoen met wat dieptepunten maar zeker ook een paar hoogtepunten. We hoeven dan alleen maar te denken aan de twee derby’s tegen IJsselmeervogels.

Na de wedstrijd was het moment van afscheid nemen. Keeper Bas Koppelaar nam voor de zoveelste keer afscheid, Yannick Bouw voor de tweede keer. Ook Thomas Koelewijn en Tom Menting verlaten Eemdijk. Van de medische staf werd er afscheid genomen van Janny van Twillert en Koen Schutte.
    Tenslotte was er het afscheid van assistent-trainer Mitch Maas en hoofdtrainer Willem Romp.

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Rick Blokhuis (69. Peter van de Groep), Jordie Huijgen, Jasper Beekhuis (61. Zeger Beukers), Dennis Hollart, Michel Goossensen (61. Sjohn van Gulik), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen (84. Yannick Bouw), Jordy Hilterman, Sven Deen, Argjend Selimi (61. Freek van Belzen).

Scoreverloop:
    1-0 Jordy Hilterman (3')
    1-1 Mark van der Weijden (13')
    2-1 Jeffrey van den Dikkenberg (52')
    2-2 Tyrone Fonville (63')
    2-3 Mark van der Weijden (65')
    3-3 Jeffrey van den Dikkenberg (76')
    4-3 Jeffrey van den Dikkenberg (77')