• Winst na strafschoppen op ODIN’59, Eemdijk naar laatste 16 in de beker

  20 feb 2023 PeterPieuw
 • Op Sportpark Assumburg in Heemskerk speelde Eemdijk voor de beker tegen Odin ’59. Na 90 minuten stond er een eindstand van 3-3 op het scorebord, maar Eemdijk won de noodzakelijke penaltyserie.

  Odin ’59 speelt in de 4e Divisie A en staat daar op de 5e plaats. Voor Eemdijk een mooie graadmeter om te zien hoe de verhoudingen liggen tussen de beide 4e Divisies. Bij Eemdijk had assistent-trainer Mitch Maas de leiding en deed hij de coaching in plaats van Willem Romp. Deze wedstrijd was voor Mitch zijn praktijkexamen voor zijn UEFA A-cursus. Na afloop hoorde Mitch dat hij geslaagd was. Vanaf deze plaats onze hartelijke felicitaties voor Mitch!

  Eemdijk ging goed van start en nam vrij vlot een 0-2 voorsprong door doelpunten van Franslyn Nsingi en Yannick Bouw. Helaas kon de thuisploeg al vroeg tegenscoren en werd het voor rust ook nog 2-2.

  In de 2e helft zette Nsingi het bezoekende Eemdijk opnieuw op voorsprong (2-3), maar ook nu kwam het antwoord van Odin '59 snel (3-3). Daarna kreeg Eemdijk het moeilijker. De thuisploeg drong aan en op de rechtsbuiten, Mounir Mounje, kreeg Eemdijk geen vat. Meerdere overtredingen hadden de 'Diekers' nodig om hem af te stoppen en uiteindelijk incasseerde Rick Blokhuis twee gele kaarten wat betekende dat hij vervroegd mocht gaan douchen. Met tien man hield Eemdijk met wat geluk stand. Zo moest er een bal van de lijn gehaald worden en schoot Odin '59 in de blessuretijd nog op de lat.

  Strafschoppen moesten zodoende de beslissing brengen. Odin '59 startte de reeks en schoot de eerste penalty ruim over. Eemdijk schoot wel raak via Argjend Selimi. Jeroen de Harder dook de tweede penalty van de gastheren uit de hoek, maar de grensrechter vond dat Jeroen te vroeg van de lijn was gekomen. De penalty mocht opnieuw genomen worden en nu ging de penalty over. Thomas Koelewijn schoot zijn penalty onberispelijk binnen. De derde penalty werd door Odin '59 wel benut, maar ook Franslyn Nsingi maakte geen fout vanaf elf metery. Toen Odin '59 de 4e penalty ook scoorde was het aan Zeger Beukers. Ook hij bleef ijzig kalm en benutte de penalty waardoor Eemdijk de penaltyserie met 4-2 won en doorgaat in het bekertoernooi.