• Willem Romp vertrekt na vijf seizoenen bij Eemdijk

  6 nov 2023 Redactie
 • Hoofdtrainer Willem Romp heeft aangegeven aan het einde van dit seizoen te vertrekken bij Eemdijk. De 38-jarige oefenmeester trekt na vijf seizoenen de deur van sportpark De Vinken achter zich dicht om aan de slag te gaan bij Sportlust ’46.

 • Onder de leiding van de bevlogen oefenmeester heeft Eemdijk enorme stappen gemaakt en daar is de club Willem Romp enorm dankbaar voor. De in Utrecht woonachtige docent sport & bewegen kwam in 2019 over van Roda ’46 uit Leusden. In zijn eerste jaar deed de oud-speler van Hercules het goed met Eemdijk, want op Urk werd dankzij een 2-4 zege de eerste periodetitel opgeëist. In zijn tweede en derde seizoen bij Eemdijk werd Romp – net als velen – geteisterd door de gevolgen van het coronavirus. Het derde seizoen van Romp werd uiteindelijk wel afgemaakt en besloten met nacompetitie om promotie naar de derde divisie nadat Eemdijk de derde periodetitel overnam van kampioen SV Urk.

 • Uiteindelijk lukte het Eemdijk niet om via die nacompetitie promotie te bewerkstelligen, maar een seizoen later werden Romp en Eemdijk met overmacht kampioen in de vierde divisie. Ook werd de beker gewonnen en werd de Utrechter door de VVON onderscheiden als ‘Amateurtrainer van het jaar’.

  Namens de technische commissie van Eemdijk reageert Jan van Twillert op het vertrek van Romp naar Woerden, waar de trainer een tandem gaat vormen met technisch directeur Patrick Loenen. ,,Na vijf seizoenen komt er een einde aan onze samenwerking. Dat zal voor iedereen wel even wennen zijn. De periode Romp is alleen maar te betitelen als succesvol, met vorig seizoen als grote kers op de taart de twee tastbare prijzen voor de club en een mooie prijs voor hem persoonlijk”, weet Van Twillert.

 • Nadat eerder al werd uitgesproken door beide partijen dat de liefde nog niet over was, is dat in het huidige seizoen in de derde divisie ook zeker te zien. ,,Willem laat ook dit seizoen zien dat de chemie niet is uitgewerkt. Hij geeft elke week nog alles voor onze mooie club. Hij is tactisch erg sterk, voetbalgek, werkt innoverend en wordt ook als mens enorm gewaardeerd.”

  In de gesprekken is Romp open en eerlijk geweest naar iedereen binnen Eemdijk, zo geeft Van Twillert aan. ,,Sportlust timmert de laatste jaren geweldig aan de weg en Willem is enthousiast geworden van hun verhaal. Voor ons bijzonder jammer, maar voor Willem een heel mooie kans. Ook is het logisch dat er na vijf jaar een kriebel ontstaat om een keer ergens anders in te stappen.”

  ,,Willem heeft het de afgelopen dagen lastig met zijn genomen beslissing en dat zegt veel over hoe belangrijk Eemdijk is geworden voor hem. Wij als technische commissie, maar waarschijnlijk iedereen binnen de club, gunnen Willem de overstap naar Woerden. Het is een uitdaging die bij hem past en het zal ons niet verbazen als hij straks met Sportlust in de tweede divisie bivakkeert.”

 • Eemdijk feliciteert Willem Romp met zijn nieuwe uitdaging bij Sportlust ’46, wenst hem nog veel succes in het huidige seizoen bij onze mooie club en spreekt alvast zijn dank en waardering uit voor de samenwerking de voorbije vijf seizoenen.