• Eemdijk neemt Wesley Mink over van IJsselmeervogels

  15 mei 2020 Redactie
 • Eemdijk is blij dat het volgend seizoen Wesley Mink mag verwelkomen op sportpark De Vinken. De 19-jarige verdediger komt over van plaatsgenoot IJsselmeervogels.

 • De in Spakenburg woonachtige Wesley Mink doorliep de gehele jeugdopleiding van IJsselmeervogels, waar hij in de C1 (nu O15) werd opgepikt door Almere City. Na vier seizoenen bij de BVO in de provincie Flevoland keerde de verdediger terug naar De Westmaat, waar hij op 26 mei 2018 zijn officiële debuut in de hoofdmacht maakte. In het duel met Barendrecht verving hij Achraf Nejmi, die zoals eerder gecommuniceerd eveneens de overstap maakt van IJsselmeervogels naar Eemdijk. 

  Bestuurslid technische zaken Jan van Twillert licht de komst van Mink naar sportpark De Vinken toe. ,,Wesley is een erg talentvolle speler, die op de gehele rechterflank uit de voeten kan. Hij komt het meest in zijn kracht als opbouwende en opkomende back. Mede door de ervaring die hij opdeed bij Almere City merk je dat hij op een bepaalde manier over voetbal nadenkt en rekening houdt met de keuzes die hij maakt. Met Eemdijk kiest Wesley voor een nieuwe omgeving en dat maakt hem nieuwsgierig en hongerig!” 

  De afgelopen jaren is Mink veelvuldig bekeken door de technische commissie, zo geeft Van Twillert aan. ,,Hij viel steeds op vanwege zijn drive, zijn sterke rechterbeen en zijn opbouwende vermogen. Natuurlijk hebben we ook wedstrijden van hem gezien waarin het wat minder was, maar dat hoort bij de ontwikkeling van een jonge speler.” 

  Van Twillert verwacht dat Wesley zich makkelijk zal aanpassen aan Eemdijk en dat hij op zijn plek is bij onze mooie club. ,,Hij is gevoelsmatig een type speler dat past bij onze club, die achterin net weer iets anders meebrengt ten opzichte van een aantal van zijn collega-verdedigers en bovenal een speler waar nog heel veel rek in zit. We zijn trots dat er weer een Mink in de selectie van Eemdijk zit nadat zijn vader Harmen jarenlang ons mooie tricot om zijn schouders droeg.”

 • Eemdijk feliciteert Wesley Mink met zijn overstap en wenst hem alle succes toe in het nieuwe voetbalseizoen.