• Wesley Mink verlengt, Klaas Bout stopt

  6 jan 2021 Redactie
 • Eemdijk heeft het contract met Wesley Mink met een jaar verlengd. Tegenover het langere verblijf van de rechtsback staat wel het stoppen van jongen van de club Klaas Bout.

 • Wesley kwam in de zomer van 2020 naar sportpark De Vinken toen hij de overstap maakte vanaf IJsselmeervogels. Helaas werd de competitie zoals bekend na vijf wedstrijden stilgelegd. Na gesprekken met Wesley is gebleken dat hij verder wilde bij de club.

  “Het is fijn om te horen dat zowel Wesley en eerder al Rick het ondanks de beperkingen goed naar hun zin hebben bij Eemdijk. Beiden gaven in de gesprekken aan het gevoel te hebben nog niet klaar te zijn bij Eemdijk. Wesley is een veelzijdige speler die sterk aan de bal is, goed in de duels en zowel rechts- als linksback inzetbaar. We zijn trots dat hij ook volgend jaar bij Eemdijk speelt en zijn benieuwd naar zijn potentie”, zegt manager technische zaken Jan van Twillert.

 • Klaas Bout hangt voetbalschoenen na negen seizoenen Eemdijk aan de wilgen

  Met de verlenging Wesley staat de teller inmiddels op vijftien wat vastgelegde spelers voor het volgende seizoen betreft. De zestiende wordt sowieso niet onze Klaas Bout, want de 28-jarige alleskunner heeft aangegeven na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

  Klaas is al negen jaar lang onderdeel van de selectie van Eemdijk. Hij voetbalde zelfs nog samen met hoofd van de technische commissie Jan van Twillert. ,,Ik kan wel zeggen dat ik door de jaren heen een bijzondere band heb opgebouwd met Klaas. Hij werd ooit binnengehaald als verdediger, maar maakte bij Eemdijk voor het eerst furore als spits. Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Eemdijk voor de allereerste keer om promotie naar de hoofdklasse speelde (helaas was CSV Apeldoorn ons toen te machtig).”

 • ,,Klaas werd altijd als ideale twaalfde, dertiende man gezien en dat was hij misschien ook wel. Een speler die multifunctioneel inzetbaar is en die door de seizoenen heen behoorlijk wat wedstrijden in het groene shirt bij elkaar heeft gespeeld. Klaas was er altijd en ging voorop in de strijd. Zonder dat hij het misschien zelf in de gaten had, groeide hij uit tot een cultuurbewaker. Hij was aanwezig in de kleedkamer, had humor en was voor een trainer ook nog weleens een ‘lastige’. Misschien dat we daarom altijd wel een goede klik hebben gehad”, grapt Van Twillert.

  Klaas is inmiddels 28 jaar en heeft zich vooral als mens enorm ontwikkeld na diverse ups en downs. ,,Klaas heeft een eigen klusbedrijf opgericht en daar gaat nu al zijn tijd en energie naartoe. Het werk valt niet meer met het voetbal te combineren en zoals hij zelf zegt: ‘het is mooi geweest’. We hopen van ganser harte dat we dit seizoen nog kunnen gaan voetballen en Klaas een afscheid kunnen geven die hij verdient!”

 • Eemdijk feliciteert Wesley Mink met zijn contractverlenging en wil Klaas Bout bedanken voor zijn jarenlange inzet bij onze mooie club. We hopen jullie allebei snel te zien op De Vinken.