• Wegen Eemdijk en Bas Buimer scheiden na het seizoen

7 jan 2021 Redactie
  • Bas Buimer vertrekt aan het einde van het seizoen bij Eemdijk. De 28-jarige aanvaller verlaat ons niet voor een andere vereniging, maar hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

• Buimer kwam in de zomer van 2019 naar sportpark De Vinken nadat hij de overstap maakte van FC Lisse. In zijn eerste seizoen groeide Bas uit tot veelscorende spits en bovenal tot een geliefde jongen bij de club en de achterban.

Technisch manager Jan van Twillert licht het vertrek van Buimer toe. ,,Het lijkt alsof Bas al jarenlang bij Eemdijk speelt, maar hij is pas bezig aan zijn tweede seizoen. Helaas blijft het daarbij. Bas is een topspits en daarbij een jongen die oog heeft voor veel meer dan alleen voetbal.”

Indruk

Totdat corona roet in het eten gooide in het seizoen 2019-2020, was Bas hard op weg topscorer van de hoofdklasse te worden. Bij het stilleggen van de competitie stond de in Amsterdam woonachtige performancecoach op twaalf treffers. ,,Bas heeft veel indruk gemaakt in de pre-corona-periode, met veel goals, werklust, balvastheid en zijn positivisme. Mede daardoor hadden wij een periodetitel op zak. Helaas ging het seizoen als een nachtkaars uit.”

Nu ook zijn tweede seizoen langer stilligt dan dat er gevoetbald wordt, is Buimer over zijn toekomst gaan nadenken. Hij kiest daarom voor zijn maatschappelijke carrière. In het dagelijks leven werkt Buimer (28) als performance coach bij Almere City, de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Weloverwogen besluit

,,Ik weet niet of het toeval is, maar na zijn komst gaat het daar niet slecht qua performance. Het is hem gegund en heeft hem ook voor de moeilijke keuze gesteld om te stoppen met voetbal om ook in de weekenden bij Almere te kunnen zijn. Een weloverwogen besluit die wij als club dan ook moeten accepteren. Ook voor Bas hoop ik dat we nog prestatief gaan voetballen en dat hij ons en zichzelf een afscheidscadeautje gunt van grote waarde.”

De deur blijft altijd open staan voor Buimer, verzekert Van Twillert. ,,Mocht dat gewenste afscheid er niet komen, dan hebben we van je genoten en in het hart gesloten en hopen we dat je op verdwaalde donderdag of zaterdag eens aan komt waaien voor een paar afzakkertjes.”

• Buimer kijkt met een glimlach terug op zijn periode bij Eemdijk. ,,Ik heb echt een geweldige periode bij Eemdijk gehad. Superblij dat ik uiteindelijk die stap heb gemaakt. Ik heb veel gespeeld en mezelf kunnen laten zien. Ondanks dat we niet lang hebben gevoetbald dit seizoen, stop ik toch op een mooi moment. Liever op deze manier dat iedereen positief over je is dan dat men zegt dat je te lang bent doorgegaan.”

De hoogtepunten die hij bij Eemdijk heeft meegemaakt zijn volgens de spits niet op een hand te tellen. ,,Natuurlijk is de periodetitel die wij op Urk pakten, waarbij ik twee keer scoorde, een hoogtepunt. Daarachter komt denk ik toch wel Buitenpost-uit, waar we met 2-3 wonnen. Ik maakte een hattrick door een strafschop in blessuretijd en we werden winterkampioen. Dat we in de competitie maar acht tegentreffers kregen, was ook bizar en heb ik niet vaak meegemaakt. Ook de aanvoerdersbandactie, het trainingskamp en de donderdagavonden met de kippenvleugels zal ik niet vergeten. Eemdijk is een super warme club met geweldigde vrijwilligers en mijn hart is voor altijd een stukje groen.”

• Eemdijk dankt Bas Buimer voor zijn inzet, doelpunten, positivisme en betrokkenheid bij de club en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan bij Almere City en zo mogelijk verder.