• Eemdijk knokt zich in blessuretijd langs VVZ'49

  VVZ'49 - Eemdijk 2-3 (1-1)

  17. Bjorn Frolich (strafschop) 1-0, 31. Jasper Bolland 1-1, 49. Joel Bade 2-1, 62. Jamal Lachkar 2-2, 90+1 Zeger Beukers 2-3

  Scheidsrechter: R.H.J. van der Waerdt (Veenendaal)

  Gele kaarten: Benjamin Honing, Rik Sterkenburg (VVZ'49), Rogier Gilkes, Jan Pieter Hartog en Wouter Bout (Eemdijk)

  Opstelling VVZ'49:
  Stijn Waals, Thijmo de Goey, Yordi Verheijen, Rik Sterkenburg, Benjamin Honing, Bjorn Frolich, Niels van Duijn, Jefta van den Broek, Hidde Reitsma @, Garret Jones (26. Sven Kolle (81. Michiel Broeders), Joel Bade

  Opstelling Eemdijk:
  Gerben Ruizendaal; Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Daniel de Haan, Zeger Beukers; Rogier Gilkes, Jasper Bolland, Benjamin Pruijs (58. Klaas Bout), Jamal Lachkar (77. Angelo Duijst), Rutger Huijgen, Niels de Jong (85. Roger Grootfaam)

  Na twee afgelastingen op rij mocht Eemdijk zaterdag voor het eerst in het jaar 2015 aantreden voor een competitiewedstrijd. Direct een mooi affiche, want men moest het opnemen tegen streekgenoot VVZ'49 uit Soest. Twee keer kwamen de Diekers deze wedstrijd op achterstand, maar uiteindelijk was het Zeger Beukers die zijn ploeg in blessuretijd naar de overwinning wist te schieten.

  Trainer Ulrich Landvreugd had voor deze wedstrijd de nodige personele problemen, zo ontbraken door diverse oorzaken Jan de Graaf, Henri de Graaf, Quincy Allee en Thim de Graaf. Mede hierdoor waren er basisplaatsen voor de "youngsters" Benjamin Pruijs en Niels de Jong. Ook Daniel de Haan begon voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis en Klaas Bout zat na zijn langdurige enkelblessure voor het eerst weer bij de op de bank in competitieverband.

  Op het waterkoude sportpark Zonnegloren begon Eemdijk niet al te best aan de wedstrijd. VVZ'49 leek vastberaden om de Diekers een lastige middag te bezorgen en begonnen fanatiek. Het eerste kansje van de wedstrijd was dan ook voor de gastheren, maar een kopballetje van Rik Sterkenburg bezorgde Gerben Ruizendaal geen problemen.

  In de 17e minuut was de doelman van Eemdijk wel kansloos toen hij vanaf de strafschopstip werd verslagen door Bjorn Frolich. Aanleiding voor de terecht gegeven strafschop was een overtreding op routinier Hidde Reitsma.

  De 1-0 achterstand was voor Eemdijk het sein om meer te gaan voetballen. De bal ging goed rond en met geduld probeerde men de voorwaartsen in stelling te brengen. In de 28e minuut leverde dat de eerste kans voor Eemdijk op. Goed doorgaan van Rutger Huijgen zorgde ervoor dat Jasper Bolland Benjamin Pruijs de kans schonk om te scoren. De middenvelder van Eemdijk schoot echter tegen een tegenstander, waardoor slechts een corner het resultaat was.

  Enkele minuten later trof Eemdijk wel doel. Aan de linkerkant van het veld nam Jamal Lachkar een goede vrije trap, die bij de tweede paal feilloos werd binnengekopt door Jasper Bolland, 1-1.

  Het restant van de eerste helft viel er voor beide doelen weinig te genieten, waardoor de ploegen met 1-1 aan de warme thee konden.

  Tweede helft

  Net als in de eerste helft begon Eemdijk ook niet goed aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Binnen vijf minuten wisten de groenen uit Soest daarvan te profiteren. Na een aanval over veel schijven, waarbij iedere speler van VVZ'49 ongehinderd zijn gang kon gaan, was het Joel Bade die vrij voor Gerben Ruizendaal zijn ploeg weer op voorsprong wist te schieten, 2-1.

  Eemdijk leek niet van slag door de hernieuwde achterstand en stroopte de mouwen op voor een portie extra strijdlust. Het inbrengen van Klaas Bout was daar mede debet aan. De wissel van Bout sorteerde binnen vijf minuten effect. Een lange bal van Zeger Beukers werd door Klaas Bout doorgekopt, waardoor Jamal Lachkar alleen op het vijandige doel af kon. Lachkar bleef koelbloedig en schoof de bal zeer beheerst langs keeper Stijn Waals, 2-2

  Met nog een half uur op de klok kon de wedstrijd nog alle kanten op, vooral toen VVZ'49 ook overschakelde op opportunistisch spel. In de 68e minuut was er een kansje voor Niels de Jong, maar na goed doorgaan kwam de jonge spits net niet goed uit om de bal binnen te punteren. Nog geen minuut later was er een enorme kans voor Eemdijk. Een goede individuele actie van Jamal Lachker bracht hem vrij voor het doel. Keeper Stijn Waals wist de inzet van Lachkar te pareren, maar bij de tweede paal stond Jasper Bolland volledig vrij. Doordat de bal net achter hem kwam kon de topscorer van Eemdijk het leer niet binnen schuiven.

  Ook VVZ'49 kreeg nog een dot van een kans. Invaller Sven Kolle, die overigens als invaller ook weer werd gewisseld, verscheen alleen voor Gerben Ruizendaal, maar zijn schot in de korte hoek was een prooi voor de keeper van Eemdijk.

  Het laatste kwartier schoot het spel van links naar rechts en waren er geen echte kansen voor beide teams. Dat veranderde toen Eemdijk in de eerste minuut van de blessuretijd nog een vrije trap mocht nemen aan de rechterkant van het veld. Aanvoerder Jan Pieter Hartog bracht de bal in het strafschopgebied waar Rogier Gilkes het leer wist te verlengen. Plotsklaps viel de bal op de rand van de zestienmeter voor de voeten van Zeger Beukers, de verdediger bedacht zich geen moment en ramde de bal snoeihard in het doel, 2-3.

  De winnende treffer zorgde voor een vreugde-explosie en werd op en rond het veld door alle Diekers dan ook uitbundig gevierd.

  Na nog enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van der Waerdt voor het laatst en konden de zwaarbevochten punten mee naar De Vinken.

  Door de overwinning nestelt Eemdijk zich steviger in de subtop van de eerste klasse A. Het is nu zaak om de komende weken te blijven winnen en zo de druk op koploper SVL wat op te voeren.

  Volgende week speelt Eemdijk de inhaalwedstrijd tegen VV de Meern. De wedstrijd in De Meern begint om 14.30 uur. Dinsdag 17 februari speelt Eemdijk de wedstrijd in de 4e ronde van de districtsbeker. Om 20.00 uur speelt men dan op De Vinken tegen zondaghoofdklasser OFC uit Oostzaan.

  Tekst: Teo van de Mheen