• Na de goede start met winst tegen Staphorst en de overwinning in de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdagavond tegen dorpsgenoot Spakenburg (4-3), gaat Eemdijk voor de tweede competitiewedstrijd op bezoek bij VVSB uit Noordwijkerhout.

    VVSB, voluit Voetbal Vereniging Sint Bavo, werd op 26 oktober 1931 opgericht. De naam verwijst naar de voormalige psychiatrische inrichting Sint Bavo waar een aantal personeelsleden het initiatief namen om een voetbalvereniging op te richten. De eerste periode werd dan ook gespeeld op een veld gelegen op het terrein van de inrichting. Tegenwoordig speelt VVSB op Sportpark De Boekhorst.

    Bij de invoering van de Topklasse in 2010 was VVSB erbij door een 5e plaats in de zondag Hoofdklasse. Bij invoering van de 2e Divisie was VVSB erbij door een 5e plaats in de Topklasse Zondag. Na drie seizoenen in de 2e Divisie degradeerde VVSB. Vorig seizoen eindigde VVSB als tweede in de Derde Divisie B. In de nacompetitie werd DOVO verslagen, maar in de tweede ronde was SteDeCo te sterk en zodoende bleven de Noordwijkerhouters in de Derde Divisie. Vorige week startte VVSB uit bij DVS’33 en speelde met 1-1 gelijk. Een knap resultaat.

    VVSB schreef in seizoen 2015-2016 historie door de halve finale van de KNVB Beker te halen. In de kwartfinale won het van FC Den Bosch met 2-3. In de 82e minuut was het nog 2-0 voor Den Bosch. In de halve finale werd er met 3-0 verloren van FC Utrecht. VVSB is, samen met onze dorpsgenoten IJsselmeervogels en Spakenburg, de enige amateurploeg die de halve finale van de KNVB Beker heeft bereikt.

    Eemdijk-speler Yannick Bouw heeft onder contract gestaan bij VVSB. Hij maakte in 2019 de overstap van Eemdijk naar Noordwijkerhout waardoor het sportpark bekend terrein voor de goalgetter is. Voor Eemdijk is het de eerste keer dat de strijd wordt aangegaan met VVSB. Aangezien er pas één wedstrijd is gespeeld valt er nog weinig te zeggen over de krachtsverhoudingen en een voorspelling is dan ook niet te doen. We verwachten een spannende, en hopelijk ook sportieve, wedstrijd met veel inzet.

    Scheidsrechter is Dhr. Thijs Dogterom. Let op: de aftrap is om 15.30 uur op Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout. Tot zaterdag!