• Zaterdag reist Eemdijk naar het voormalige eiland Urk. Daar op Urk speelt Eemdijk de 13e  speelronde tegen de plaatselijke trots SV Urk.

    In seizoen 2021-2022 werd Urk kampioen van de, toen nog, Hoofdklasse B en promoveerde daardoor naar de Derde Divisie. In de Derde Divisie kende Urk vorig seizoen een vliegende start. Tien punten werden er behaald in de eerste vier wedstrijden. Daarna kwam de klad erin en werd het punten sprokkelen. Ook was er nog het tussentijdse vertrek van trainer Gert Jan Karsten naar IJsselmeervogels. Door de laatste drie wedstrijden te winnen bleef Urk uit de gevarenzone en eindigde de ploeg op een knappe 12e plaats met 42 punten. Dit seizoen was de start van Urk ook prima. Maar de laatste weken ging het wat minder en werden er nederlagen geleden tegen Hercules, Kampong en Harkemase Boys. Harkema won twee weken geleden met maar liefst 0-6 op Urk. Vorige week was er herstel met een 0-1 overwinning tegen DVS’33. Met 18 punten staat Urk nu op de 10e plaats, twee plaatsen hoger dan Eemdijk.

    En dan Eemdijk. De ploeg heeft het lastig en zit de laatste weken telkens net aan de verkeerde kant van de score of speelt gelijk. Daardoor zijn “De Diekers” wat gezakt op de ranglijst. Er is nog lucht naar onder maar dan moet er wel weer eens een goed resultaat geboekt gaan worden. Nu treft Eemdijk met Urk een ploeg waar het vaak goed tegen speelt en de punten pakt. Zo werd er, in het kampioensjaar van Urk, in mei 2022 met 0-3 gewonnen. En Eemdijk werd in 2018 op Urk kampioen door met 0-2 te winnen. Maar zoals al vaker vermeld, bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de komende wedstrijd.

    Scheidsrechter is Dhr. Max Broekhuizen. Op Sportpark De Vormt is de aftrap om 15.00 uur. Tot zaterdag.