• Langzamerhand nadert de competitie in de Hoofdklasse B zijn ontknoping. Met nog vier wedstrijden te gaan is er dan straks eindelijk weer een volledig uitgespeelde competitie. Eemdijk reist af naar Urk. Daar is de trotse koploper SV Urk de tegenstander. De thuiswedstrijd tegen Urk was een geweldige wedstrijd die in 2-2 eindigde. Urk kwam met 0-1 voor en had kansen op meer. Na de rust veranderde langzaam het spelbeeld en was het Eemdijk dat met 2-1 de leiding nam. Maar Urk slaagde erin om met een mooie goal gelijk te maken.

Urk kent een geweldig seizoen. Vooraf was de ploeg niet tot de kanshebbers gerekend voor de bovenste plaatsen maar al vanaf het begin is Urk boven in de stand te vinden. De 1e periode moest op doelsaldo aan Genemuiden gelaten worden. In de 2e periode waren de resultaten van Urk wat minder en leek Urk afgehaakt te zijn voor de titel. Maar in de 3e periode, waarin er 6 wedstrijden gespeeld zijn, gaat het weer uitstekend met 16 behaalde punten. Pas vorige week zaterdag werd er, na vijf overwinningen op rij, gelijkgespeeld bij NSC. Hierdoor, en doordat Genemuiden maar 6 punten en Volendam maar 8 punten, pakten in die 3e periode is Urk nu koploper met 5 punten voorsprong en gloort de titel.

Eemdijk slaagt er niet in om een reeks met goede resultaten neer te zetten. In de 3e periode zijn er 12 punten behaald en daardoor is er aansluiting met Genemuiden en Volendam. Het hele seizoen staat Eemdijk er wel bij maar telkens als er kans was om goede zaken te doen werd er verloren. Maar met 6 punten achterstand op Urk is er zaterdag sprake van een zogenaamde 6 punten wedstrijd.  Bij een nederlaag of een gelijkspel is de rol van Eemdijk uitgespeeld en is er alleen nog hoop op een vervangende periodetitel. Maar als Eemdijk wint op Urk dan is de achterstand nog maar 3 punten en ligt alles weer open. Alle ingrediĆ«nten zijn aanwezig voor een spannende wedstrijd.

Eemdijk heeft goede herinneringen aan wedstrijden bij Urk. Zo werd Eemdijk op 26 mei 2018 kampioen van de Hoofdklasse B door met 0-2 te winnen van Urk. En op 9 november 2019 won Eemdijk met 2-4 en behaalde daarmee de 1e periodetitel. Maar zoals iedereen weet zegt dit helemaal niets over de komende wedstrijd.

Scheidsrechter is Dhr. Marco Oosting. Op het fraaie sportpark De Vormt is de aftrap om 15.00 uur. Tot zaterdag!