• Na de derde thuisoverwinning op rij zonder tegendoelpunten gaat de reis zaterdag naar Putten voor de ontmoeting met Sterk Door Combinatie Putten. SDC is opgericht in 1952 en ontstaan uit een fusie tussen de clubs OMS en Voetbal Vereniging Putten. Vandaar de naam Sterk Door Combinatie.

In het seizoen 91/92 vonden de eerste competitiewedstrijden tussen Eemdijk en SDCP plaats. Eemdijk was uit de afdeling Utrecht opgeklommen naar de 4e klasse KNVB. SDCP was in het seizoen ervoor gedegradeerd uit de 3e klasse. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel, 2-2 bij Eemdijk en 0-0 in Putten. SDCP werd wel kampioen en promoveerde weer naar de 3e klasse. Daarna duurde het tot seizoen 2015-2016 voordat beide ploegen elkaar weer in de competitie tegenkwamen. Eemdijk was naar de Hoofdklasse gepromoveerd en daar speelde SDCP al sinds seizoen 2008-2009.
    Sindsdien spelen beide clubs, met uitzondering van seizoen 18/19, elk seizoen tegen elkaar. In het vorig, voortijdig afgebroken, seizoen werd de wedstrijd als één van de weinige twee keer gespeeld.
    Op de eerste speeldag won SDCP thuis met 1-0, op 8 februari won Eemdijk met 3-2.

Vorige week won SDCP knap met 0-2 op Urk. Met 9 punten uit vier wedstrijden doet SDCP het goed, zeker gezien het moeizame vorige seizoen toen de ploeg onderin de middenmoot stond. Alleen uit bij Genemuiden werd er met 2-0 verloren. SDCP speelde nog maar 1 thuiswedstrijd en wel tegen De Dijk en won met 3-0. Voor Eemdijk opnieuw een goede tegenstander om zich mee te meten. Gezien de ambitie van Eemdijk is een resultaat wel gewenst.

Helaas mogen er door de huidige maatregelen geen toeschouwers aanwezig zijn op Sportpark Putter Eng. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeen Boringa.