• Na de winst op RKAV Volendam en de bijbehorende koppositie gaat Eemdijk zaterdag op bezoek bij oude bekende SC Genemuiden. Met de ploeg uit de tapijtstad zijn de laatste seizoenen regelmatig de degens gekruist.

    Met Genemuiden – Eemdijk staat er een topper op het programma tussen de huidige nummers één en twee van de Derde Divisie A. En dat is bijzonder, want beide ploegen zijn gepromoveerd vanuit de Vierde Divisie. Eemdijk werd kampioen en Genemuiden promoveerde via de nacompetitie. Wie had dit kunnen denken na drie speelronden! Genemuiden won zijn beide uitwedstrijden, 1-2 bij Hoogeveen en 0-3 bij DVS’33. Tussendoor werd er thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Harkemase Boys en kan men dus spreken van een prima start.

    Sinds seizoen 2016-2017 hebben de ploegen tien keer tegen elkaar gespeeld. Vijf maal won Eemdijk, één maal werd het gelijk en vier maal won Genemuiden. Uit bij Genemuiden verloor Eemdijk drie keer en werd er twee keer gewonnen. Beide keren dat Eemdijk won, waaronder de laatste ontmoeting op 18 maart (3-4), werd het ook kampioen.

    Er staat weer een mooie wedstrijd voor Eemdijk te wachten. De ploeg zal met veel vertrouwen afreizen naar Genemuiden. Op het fraaie Sportpark De Wetering is om 14.30 uur de aftrap. De leiding is in handen van scheidsrechter Marco Oosting. Tot zaterdag!