• Voor Eemdijk staat er weer een verre uitwedstrijd op de rol. De reis gaat naar Friesland en wel naar het fraaie Sneek om het daar op te nemen tegen Oranje Nassau Sneek. ONS is opgericht in 1932 en bestaat dus in 2022 90 jaar. In 2013 werd ONS kampioen van de Hoofdklasse C. In de drie seizoenen daarop speelde ONS in de Topklasse, wat toen het hoogste amateurniveau was. Na de invoering van de Tweede Divisie in 2016 speelde ONS in de Derde Divisie. In seizoen 2018-2019 speelde ook Eemdijk in de Derde Divisie en speelden de clubs voor het eerste in de historie tegen elkaar. Beide keren won ONS, bij Eemdijk met 0-1 en in Sneek werd het 4-1. In het afgebroken seizoen 2019-2020 stond ONS bijna onderaan in de Derde Divisie. De club besloot toen om vrijwillig een stapje terug te doen naar de Hoofdklasse.

In de tien gespeelde wedstijden won ONS vier keer en zes keer werd er verloren. Opvallend is dat er geen een keer werd gelijkgespeeld, het is dus alles of niets. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één keer, van NSC Nijkerk, gewonnen. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen DETO afgelast. Met 12 punten staat ONS op de tiende plaats. Eemdijk boekte zaterdag zijn derde zege op rij en behield daarmee aansluiting met de koplopers. Een goed resultaat tegen ONS is welkom om de aansluiting met de top te houden.

De aftrap op het Zuidersportpark in Sneek is om 15.00. Scheidsrechter is Dhr. M. Roeleveld. Zoals bekend mag er helaas geen publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn.