• Na de heerlijke overwinning in de beker tegen Harkemase Boys gaat zaterdag de competitie in de Derde Divisie A verder met de zesde speelronde. Eemdijk reist af naar Utrecht om de strijd aan te binden met Kampong.

    Bij Kampong denken we als eerste aan Hockey. Maar dat is niet terecht want de club is in 1902 opgericht als voetbalvereniging. In 1935 werd de hockey afdeling opgericht. Kampong is een omnivereniging waar naast voetbal en hockey ook cricket, tennis, squash en jeu de boules gespeeld kunnen worden. De club telt maar liefst 6500 leden.

    Net als Eemdijk is Kampong een promovendus en dus nieuw in de Derde Divisie. Vorig seizoen eindigde de ploeg op de 2e plaats in de zondag Vierde Divisie B en promoveerde via de Nacompetitie. De Utrechters hebben drie punten door een uitoverwinning van 0-3 op Hoogeveen. Thuis werd er twee keer met 0-1 verloren van Hercules en Harkemase Boys. Uit waren er nederlagen tegen HSC’21 met 3-1 en vorige week zaterdag werd er met 3-2 verloren van DVS’33. Het is duidelijk dat Kampong naarstig op zoek is naar een goed resultaat.

    Bij Eemdijk is de stemming weer opperbest. Na de zeperd tegen Genemuiden heeft de ploeg de juiste reactie getoond. Met onverzettelijkheid en veel inzet werd er in de laatste minuut gewonnen van Hercules en dinsdagavond was er succes in de voorronde van de KNVB Beker tegen Harkemase Boys. Nu werd het beslissende doelpunt diep in blessuretijd gescoord. Tegen Kampong wacht weer een nieuwe uitdaging. De verwachting is dat wat spelers terugkeren in de wedstrijdselectie na hun blessures. Dat geeft trainer Willem Romp weer wat meer mogelijkheden.

    Scheidsrechter van dienst is Dhr. Alwin Steeg. Let op: de aftrap is om 15.30 uur op Sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht. Tot zaterdag!