• Na de welkome winst op Kampong reist Eemdijk zaterdag af naar Hoogeveen. En dan niet naar HZVV zoals in de laatste seizoenen maar naar zondagvereniging Hoogeveen. Vandaar ook het aanvangstijdstip van 18.00 uur. Weliswaar op hetzelfde Sportpark maar een veld verder.

    Hoogeveen is net als Eemdijk een debutant in de 3Divisie. Vorig seizoen werd de ploeg kampioen in de Zondag 4e Divisie A. Hoogeveen kent een moeizaam seizoen. Na een slechte start ging het in de loop van de eerste seizoenshelft wat beter en werden er regelmatig punten gepakt. Uit de laatste vijf wedstrijden pakte Hoogeveen 7 punten. Afgelopen zaterdag was er in een onvervalste degradatiekraker tegen DVS’33  een 3-0 nederlaag. Hierdoor staat Hoogeveen met 24 punten op de 16e plaats. Vier punten bedraagt de achterstand op de veilige 13e plaats waar nu Staphorst staat met 28 punten.

    Een plaatsje boven Staphorst vinden we Eemdijk met 30 punten. Drie hele belangrijke punten werden tegen Kampong behaald waardoor de voorsprong op de p/d plaatsen nu 6 punten is. Na de slechte start na de winterstop was Eemdijk toch wel aan het zakken op de ranglijst. Zaterdagavond tegen Hoogeveen wacht er weer een hele belangrijke wedstrijd. Bij winst doet Eemdijk hele goede zaken en komt het vaster in de middenmoot te staan. Hoogeveen zal er echter alles aan doen om zelf te winnen zodat ze meer aansluiting gaan krijgen op de veilige 13e plaats. Thuis verloor Eemdijk met 3-4 van Hoogeveen. In de 2e helft, met 2-2 op het scorebord, moest Eemdijk met 10 man verder nadat Jeffrey van den Dikkenberg met twee keer geel een rode kaart had ontvangen. Hoogeveen speelde die overtalsituatie goed en kwam met 2-4 voor. Vlak voor tijd werd het nog 3-4.

    Alles wijst op een spannende wedstrijd. Zoals bekend begint de wedstrijd om 18.00 uur. Scheidsrechter is Dhr. Eric van der Vaart. De wedstrijd wordt live uitgezonden door Hoogeveen TV op hun You Tube kanaal. Maar echt langs het veld staan is toch veel mooier. Tot zaterdag dus langs de lijn of op de tribune bij VV Hoogeveen op Sportpark Bentinckspark!!!