• Na een weekje rust gaat voor Eemdijk de competitie weer verder. De reis gaat naar Utrecht waar Eemdijk het opneemt tegen bekersensatie Hercules.

Waar Eemdijk een weekje rust had, moest Hercules afgelopen dinsdagavond aan de bak. Door de bekerwedstrijden en de weersomstandigheden waren er twee competitiewedstrijden van Hercules afgelast waarvan er één deze week is ingehaald. Hercules won met 0-2 bij Hoogeveen. In de vorige competitieronde wonnen de Utrechters met dezelfde cijfers bij DVS. Hierdoor is Hercules gestegen naar de 8e plaats op de ranglijst met nog de mogelijkheid om verder te stijgen als de laatste inhaalwedstrijd gewonnen wordt.

Voor Hercules is het al een fantastisch seizoen met het bekersprookje. Sensationele overwinning tegen Ajax en tegen Cambuur ging het in de slotseconde van de verlenging pas mis. Keerzijde van het succes is dat trainer René van der Kooij na dit seizoen vertrekt naar Rijnsburgse Boys. Ook zijn er diverse spelers die Hercules deze zomer gaan verlaten.

Eemdijk zit in een lastige fase. Waar het voor de winterstop nog wel eens de kant van Eemdijk opviel, valt het nu de andere kant op. Tegen Genemuiden was dat niet het geval en leed Eemdijk een verdiende nederlaag. Met vier nederlagen op rij is Eemdijk aan het zakken op de ranglijst. Er is nog enige ruimte naar onder maar het is zaak dat er de komende weken punten gepakt gaan worden.

Zaterdag is daarvoor de eerste kans tegen Hercules. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Robbie Tiesinga. Thuis won Eemdijk in blessuretijd met 1-0 door een doelpunt van Peter van de Groep. Aftrap is om 15.30 uur op Sportpark Voordorp te Utrecht. Tot zaterdag!