• Eemdijk eindigde de competitie in de Hoofdklasse B op de derde plaats. Hoewel de Diekers zelf geen periodetitel pakten, mogen ze toch meestrijden voor promotie naar de 3e Divisie.

VVOG uit Harderwijk is de tegenstander in de eerste ronde. VVOG eindigde in de 3e Divisie op plaats 16. Het hele seizoen was VVOG in de onderste regionen te vinden. In april leek de ploeg, na de komst van trainer Dwight Lodeweges, zich veilig te spelen toen er tien punten uit vier wedstrijden werden behaald. Maar net toen de middenmoot in zicht was, verloor VVOG thuis met 3-4 van GOES, die toen laatste stond. Die nederlaag kwam hard aan, want ook de vier volgende wedstrijden werden verloren. Daardoor werd directe degradatie weer heel reëel. Tegen ODIN werd er op Hemelvaartsdag eindelijk weer eens gewonnen gevolgd door een nederlaag bij Sparta Nijkerk. Zaterdag won de ploeg thuis met 3-2 van Hoek en die overwinning was heel belangrijk. Naaste belager Ajax won ook maar door de eigen overwinning bleef VVOG Ajax één punt voor waardoor Ajax direct degradeerde naar de Hoofdklasse.

Eemdijk eindigde als derde in de Hoofdklasse B. Het hele seizoen was Eemdijk wel bovenin te vinden, maar te vaak werd een goed resultaat opgevolgd door een uitglijder en wist de ploeg geen reeks van overwinningen neer te zetten. Maar met het behalen van de periodetitel (die we hebben overgenomen van kampioen Urk) werd wel de doelstelling behaald. Via de nacompetitie kan het grote doel, de 3e Divisie, alsnog behaald worden. Daarvoor moet Eemdijk eerst zien af te rekenen met VVOG. Wat opvalt bij VVOG is dat er best veel doelpunten vallen in hun wedstrijden. Met 61 gescoorde doelpunten is niet veel mis maar het probleem ligt duidelijk achterin met 82 tegendoelpunten. Kan Eemdijk gebruik maken van de zwakke verdediging van VVOG? Zelf moeten 'De Diekers' op de hoede zijn voor de aanvalskracht van de Harderwijkers. Het belooft een interessante krachtmeting te worden.

In de historie speelden Eemdijk en VVOG twee keer tegen elkaar. In het seizoen dat Eemdijk in de 3e Divisie speelde, 2018-2019, ontmoetten Eemdijk en VVOG elkaar. Beide wedstrijden werden door VVOG gewonnen. Op sportpark De Vinken werd het 0-1, bij VVOG werd het 2-0 voor de thuisclub. Hoog tijd voor revanche dus.

Op moment van dit schrijven is nog niet bekend wie dinsdagavond de scheidsrechter is. Op Sportpark de Vinken is om 20.00 de aftrap.

Zaterdag 11 juni om 14.30 is de return in Harderwijk op Sportpark De Strokel.