• Na de eerste uit overwinning in de geschiedenis bij SDC Putten komt zaterdag Urk op bezoek.

De officiële oprichting van Voetbal Vereniging Urk (V.V.U.) en voorloper van Sportvereniging Urk vond plaats op 29 juli 1940. De club is ontstaan uit een samengaan van twee eerdere plaatselijke voetbalverenigingen, U.S.V. (opgericht 16-09-1932) en S.G.O. (opgericht 01-03-1933). Op 1 maart 1940 werd besloten dat beide clubs zouden fuseren, en zodoende ontstond Sportvereniging Urk.SV Urk is een grote vereniging. Pakweg tachtig teams zijn afwisselend actief op Sportpark De Vormt. 10 senioren elftallen (8 x mannen en 2 x vrouwen), 42 teams tussen de 10 en 18 jaar (35 x jongens en 7 x meisjes). In de “Eigen Divisie” (Oud Urk- en Visserijdivisie) 25 teams en bij de kabouters spelen ook nog 43 kinderen. Vermeldenswaard is ook dat Urk speelt met eigen jongens. Het beleid is dat er geen spelers van buiten Urk in de selectie spelen. Bij Eemdijk kennen we dat principe ook enigszins. Wel spelers van buiten het dorp maar dat mogen er maximaal vijf zijn.

Urk is de competitie fantastisch gestart.  Met 16 punten is Urk de trotse koploper van de Hoofdklasse B. Vijf keer werd er gewonnen en alleen uit bij DETO werd er gelijkgespeeld. Eemdijk volgt Urk op de voet. Na de matige start met 1 punt uit twee wedstrijden werd er vier keer gewonnen. Met 13 punten staat Eemdijk op de 2e plaats. Een echte topper dus. Kan Eemdijk het gat met Urk dichten door een overwinning? Of weet Urk de aanval op de koppositie af te slaan en blijft het verschil 3 punten of wordt het verschil zelfs 6 punten. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende wedstrijd.

Scheidsrechter is Dhr. Stef Veekamp. Hij wordt geassisteerd door Ruben Daniël Reinds en Soerish Ramcharan. Op Sportpark De Vinken is de aftrap om 14.30 uur. Ook wordt de Diekse Familiedag gehouden met allerlei activiteiten. Kijk op de website van Eemdijk voor het programma. Tot Zaterdag!