• Eemdijk houdt zaterdag de jaarlijkse Open Dag met allerlei leuke activiteiten voor de jeugd. Onderdeel van deze dag is de competitiewedstrijd tegen RKAV Volendam.

    De Wijdbroeken zijn begonnen aan hun tweede seizoen in de Derde Divisie. In het seizoen 2021/22 promoveerde Volendam, nadat het als tweede was geëindigd in de Hoofdklasse B achter kampioen Urk, via de nacompetitie naar de Derde Divisie. Eemdijk eindigde als derde en ging in de nacompetitie dramatisch ten onder in het tweeluik met VVOG. Eemdijk won dat seizoen de thuiswedstrijd met 2-0. In de uitwedstrijd had Eemdijk niets te vertellen en verloor het met 3-1, maar dat was een magere afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Vorig seizoen eindigde Volendam met 36 punten op de veertiende plaats in de Derde Divisie A. Dat was net genoeg om de gevreesde P/D-wedstrijden te ontlopen. Dit seizoen hebben de Volendammers na twee wedstrijden één punt verzameld. De openingswedstrijd ging uit bij Harkemase Boys met 2-1 verloren. Vorige week was er thuis een 1-1 gelijkspel tegen DVS’33. Trainer van Volendam is Berry Smit, die we nog kennen omdat hij eerder ook de trainer was van IJsselmeervogels.

    Bij Eemdijk is de stemming opperbest. Na de fraaie overwinning in blessuretijd tegen VVSB staat Eemdijk met 6 punten, op doelsaldo, op de derde plaats. Wie had er op deze start gerekend?! Maar met Volendam wacht Eemdijk weer een zware tegenstander en een team dat vaak verzorgd voetbal speelt met spelers die technisch goed onderlegd zijn. Eemdijk heeft laten zien dat het ook verzorgd kan voetballen en met de vanzelfsprekende 100% inzet kan er zeker een resultaat behaald worden.

    Of dat gelukt is, weten we zaterdagmiddag zo rond de klok van 16.30 uur. Scheidsrechter is Dhr. Niels Boel. Aftrap op Sportpark De Vinken is zoals altijd om 14.30 uur. Tot zaterdag en kom allen naar de Open Dag van Eemdijk!