• Zaterdag de laatste thuiswedstrijd van 2023. Op sportpark De Vinken is ODIN’59 uit Heemskerk te gast.

    ODIN’59 zit zwaar in de problemen. De Heemskerkers staan stijf onderaan. Slechts vijf punten zijn er verzameld uit de vijftien gespeelde wedstrijden. ODIN'59 won alleen van Hercules en speelde gelijk tegen Urk en Kampong. De achterstand op een p/d plaats bedraagt al negen punten. Na een achtste plaats in de Vierde Divisie A promoveerde ODIN vorig seizoen via de nacompetitie naar de Derde Divisie.

    Dat was vrij onverwachts. Er was ook al bekend dat ODIN'59 veel spelers mutaties in de zomer zou ondergaan en dat de selectie waarschijnlijk niet sterk genoeg zou zijn voor de Derde Divisie. En dat dit klopt kunnen we nu wel constateren. Eén van de spelers die Heemskerk achter zich liet, is Sven Deen die nu bij Eemdijk speelt en de laatste weken zijn doelpuntjes meepikt. Voor Sven dus een weerzien met zijn oude ploeg.

    Eemdijk staat keurig in de middenmoot en in het linkerrijtje. Vooraf was er verwacht dat dit mogelijk zou zijn, maar dan moet het eerst maar eens gebeuren. Eemdijk moet overigens niet denken dat het zomaar even van ODIN'59 zal winnen. Wedstrijden tegen ploegen die onderaan staan, zijn altijd gevaarlijk. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

    Scheidsrechter is dhr. Gerbert Stegeman. Aan de zijlijn wordt hij geassisteerd door de heren Nick Veldhuis en Luuk van der Brugge. De aftrap op sportpark De Vinken is om 14.30 uur. Tot zaterdag.