• Eindelijk, eindelijk, eindelijk is het zover. Na het abrupt stoppen van de competitie in maart gaat de bal weer rollen in competitieverband. Weliswaar met de nodige maatregelen, maar we zijn ongelofelijk blij dat er gespeeld kan worden en dat de competitie in de hoofdklasse B van start gaat.

    Eemdijk krijgt HZVV op bezoek. Onze gasten komen uit Hoogeveen. In december 2019 vierde HZVV zijn 90-jarig bestaan. De laatste tien jaar heeft HZVV gependeld tussen de eerste en de hoofdklasse. Promoties werden steevast gevolgd door een degradatie. Door het afgebroken seizoen is daar in ieder geval een trendbreuk in gekomen.

    In seizoen 2017-2018 was de eerste wedstrijd van het seizoen ook tegen HZVV, alleen dat was in Hoogeveen. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat HZVV en Eemdijk tegenover elkaar stonden. HZVV won met 1-0. Thuis nam Eemdijk revanche en won met 5-1. Vorig seizoen werd er één keer tegen elkaar gespeeld. Op 12 oktober 2019 werd het 3-0 voor Eemdijk op sportpark De Vinken. Na een voorbereiding met wisselende resultaten zijn we natuurlijk benieuwd hoe Eemdijk er voorstaat. Zaterdag rond half 16.30 uur weten we meer.