• Zaterdag speelt Eemdijk een thuiswedstrijd. Te gast op sportpark De Vinken is HZVV uit Hoogeveen.

HZVV heeft 35 punten verzameld en staat daarmee op de 7e plaats. Met voldoende afstand tot de onderste plaatsen en te veel afstand tot de bovenste plaatsen is het voor HZVV alleen nog om de eer te doen. Vorige week speelde de ploeg thuis met 2-2 gelijk tegen ONS Sneek.

De wedstrijd in Hoogeveen werd door Eemdijk gewonnen. Dat was de eerste wedstrijd na de lange winterstop. Nadat Eemdijk achter kwam met 1-0 werd het voor de rust door Bas Buimer gelijk. Na de rust scoorde Nigel van Zelst de 1-2. Tot nu toe speelde Eemdijk en HZVV vijf keer tegen elkaar. De eerste ontmoeting werd door HZVV gewonnen, de andere vier keer was de winst voor Eemdijk.

Het lukt Eemdijk maar niet om een goede serie neer te zetten. Winstpartijen worden afgewisseld met, vaak onnodig, een nederlaag. Dat is jammer want als er hier en daar wat meer punten gepakt zouden zijn, dan had Eemdijk nog meegedaan voor het kampioenschap. Met 8 punten achterstand op Urk is die droom nu wel voorbij. Maar wat wel rest is zo hoog mogelijk te eindigen. Dan is de kans op een vervangende periodetitel vrij groot en is er eventueel nog een toetje met de nacompetitie. Daarvoor is een goed resultaat tegen HZVV wel noodzakelijk.

Scheidsrechter is Dhr. Stan Smit. Hij wordt geassisteerd de heren Joseph Appel en Alex van Luijk. Aftrap is om 14.30 uur. Tot zaterdag!