• Eemdijk ging er afgelopen zaterdag in en tegen Genemuiden hard af. Maar het mooie van een competitie is dat je de week erop de kans krijgt om het beter te doen. Dat zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Hercules uit Utrecht.

    Hercules is opgericht in 1882 als cricketclub en is daarmee één van de oudste sportverenigingen van het land. In 1889 werd de voetbaltak opgericht. In 1981 werd Hercules een omnisportvereniging en werd de naam Utrechtse Sport Vereniging, afgekort, USV Hercules. De sporten Tennis, Badminton, Zaalvoetbal en Goalball vind je allemaal bij USV Hercules.

    We houden het bij veldvoetbal en dat gaat Hercules de laatste jaren goed af. In deze eeuw werd de weg naar boven ingezet en speelt de ploeg uit de wijk Voordorp sinds 2015 in de Derde Divisie. Vorig seizoen werd de 3e plaats behaald in de Derde Divisie B en mocht Hercules meedoen aan de Nacompetitie voor promotie naar de 2e Divisie. In de eerste ronde werd in twee wedstrijden met historische cijfers afgerekend met plaatsgenoot IJsselmeervogels. In de 2e ronde was GVVV echter te sterk en bleef de ploeg in de Derde Divisie. Door het weekend voetbal is Hercules ingedeeld in de Derde Divisie A en komt daardoor nu voor het eerst uit in een competitiewedstrijd tegen Eemdijk. Hercules heeft, net als Eemdijk, 9 punten uit 4 wedstrijden. Gewonnen werd er van Kampong, Hoogeveen en DVS’33. Uit bij Harkemase Boys werd er met 3-2 verloren.

    Er zijn wel wat dwarsverbanden tussen Eemdijk en Hercules. Zo speelt Franslyn Nsingi, die vorig seizoen heel belangrijk was voor Eemdijk, nu voor Hercules. Michel Goossensen heeft een aantal jaar geleden een tijdje bij Hercules gespeeld. En de laatste wedstrijd van de voorbereiding speelden beide ploegen tegen elkaar in Utrecht. Eemdijk verloor, na een 0-2 voorsprong, net voor tijd met 3-2.

    Wederom een hele uitdaging voor Eemdijk. We gaan ervan uit dat de ploeg zijn lessen heeft getrokken na de forse nederlaag tegen Genemuiden en dat iedereen weer bij de les is. Aftrap op Sportpark De Vinken is om 14.30. De wedstrijd staat onder leiding van Mevrouw Shona Shukrula en zij wordt geassisteerd door de heren Dyon Reinshagen en Jens Bleeker. Tot zaterdag!