• In de vierde ronde na de winterstop is SC Genemuiden te gast op Sportpark De Vinken. Tegen de club uit de tapijtstad hebben ‘De Diekers’ nog wat goed te maken.

De heenwedstrijd bij Genemuiden werd door Eemdijk met 4-0 verloren. Op die uitslag was niets af te dingen. Het betekende toen voor Eemdijk de eerste nederlaag nadat de competitie gestart was met drie overwinningen.

Hoe anders is het nu. Eemdijk verloor in de return ronde deze drie wedstrijden en wacht nog altijd op de eerste punten van 2024. Nu is het wel zo dat de ploeg geen enkele keer weggespeeld is. Afgelopen zaterdag was Eemdijk zeker niet de mindere van Volendam maar een doelpunt maken lukte niet. Zaterdag tegen Genemuiden een nieuwe kans. Thuis tegen Genemuiden zijn de laatste jaren goede resultaten geboekt. Het zou mooi zijn als dat een vervolg krijgt.

Bij Genemuiden gaat het uitstekend. De ploeg promoveerde met Eemdijk mee via de Nacompetitie naar de 3e Divisie. Met 35 punten staan ze op de 4e plaats en doen ze in principe mee om het kampioenschap. Of dat nu al het doel is weet ik niet maar er is zeker ambitie om te zijner tijd naar de 2e Divisie te promoveren.

Voor Eemdijk weer een pittige opgave. Maar als ze hetzelfde spel op de mat kunnen leggen als tegen Volendam, en nu de kansen wel benutten, dan moet een goed resultaat mogelijk zijn. Om 14.30 uur is de aftrap op Sportpark De Vinken. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Jurjen Kaper. Aan de zijlijn wordt hij geassisteerd door Dhr.  Edwar Holvast. De andere assistent is nog niet bekend. Tot zaterdag!