• Na de lekkere overwinning tegen Urk wacht er nu een thuiswedstrijd. Op Sportpark De Vinken is DOVO (Door Ons Vrienden Opgericht) uit Veenendaal te gast.

DOVO is in 1933 opgericht en heeft altijd in de hoogste regionen van het zaterdag voetbal gespeeld. In 2006 degradeerde de club uit de Hoofdklasse om een jaar later weer terug te keren in de Hoofdklasse. In 2010 degradeerde DOVO weer naar de 1e klasse en omdat toen ook de Topklasse werd ingesteld was DOVO twee klassen verwijderd van het hoogste niveau. In de 1e klasse werd DOVO in seizoen 2010-2011 met overmacht kampioen, onder meer door twee keer te winnen van Eemdijk. In 2017 volgde er promotie vanuit de Hoofdklasse naar de Derde Divisie maar omdat in 2016 de Tweede Divisie was ingesteld was en is DOVO nog steeds niet terug op het hoogste amateurniveau. De tweede divisie is wel de doelstelling maar daar wil de club op een gezonde manier naar toe bouwen.

In de Derde Divisie kan DOVO nog niet echt potten breken. Telkens eindigde de ploeg onderin de middenmoot en soms was er een eindsprint voor nodig om bij de degradatieplaatsen weg te blijven. Vorig seizoen had DOVO een uitstekende start en won de ploeg de eerste periodetitel. Daarna zakte ze wat weg en eindigde uiteindelijk als 10e. In de Nacompetitie werd er in de 1e ronde verloren van VVSB. Dit seizoen is DOVO weer een middenmoter. Met 18 punten staan ze op de 11e plaats. DOVO heeft in oktober een trainerswissel doorgevoerd. Trainer Florian Wolf had aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen zou gaan vertrekken. DOVO besloot toen om de samenwerking per direct te beëindigen en heeft Jeroen van Bezouwen als nieuwe trainer aangesteld. Met als doel DOVO een onbezorgd seizoen te laten spelen in de Derde Divisie.

Bij Eemdijk was er blijdschap en opluchting na de winst op Urk. Na zeven wedstrijden zonder overwinning was er wel wat druk ontstaan. Eemdijk staat nu tiende en daarmee één plaats hoger dan DOVO. Belangrijk is ook dat er wat ruimte is naar de onderste plaatsen. Na drie thuisnederlagen op rij zal Eemdijk gebrand zijn om de trouwe supporters op een overwinning te trakteren.

Scheidsrechter is Dhr. Luca Cantineau. Hij wordt aan de zijlijn geassisteerd door de heren Robin Zandstra en Xander de Groot. Aftrap op Sportpark De Vinken is om 14.30 uur. Tot zaterdag!