• Na de welkome winst op Harkemase Boys van afgelopen zaterdag reist Eemdijk zaterdag af naar Ermelo. Daar is DVS’33 gastheer en tegenstander van ‘De Diekers’.

DVS is bezig aan een teleurstellend seizoen. Bij de start werd gehoopt dat de ploeg mee zou doen in de bovenste regionen maar niets is minder waar. Het hele seizoen staat DVS op een p/d plek. Van trainer Patrick Loenen, oud-trainer van Eemdijk, werd begin februari afscheid genomen. Hij werd vervangen door John Kamphuis die eigenlijk pas in het nieuwe seizoen de hoofdtrainer zou worden. Er wordt dus alles aan gedaan om DVS in de 3e Divisie te houden. Dat leverde niet direct succes op want bij het debuut van John Kamphuis als hoofdtrainer werd er met 2-1 verloren bij Kampong. Daarna ging het beter en werd er thuis met 3-0 gewonnen van Hoogeveen, uit werd er knap met 0-0 gelijkgespeeld bij Harkemase Boys en afgelopen zaterdag was er in de thuiswedstrijd tegen HSC’21 een 4-0 zege. Al met al 7 punten uit de laatste drie wedstrijden en drie keer achter in de nul gehouden. Met 28 punten staan de Ermeloërs op de 15e, en dus een p/d plaats. De achterstand op de veilige 14e plaats, waar nu Staphorst staat, bedraagt 3 punten.

Eemdijk staat 11e met 34 punten. Na de winterstop was het even kommer en kwel met Eemdijk met vier nederlagen op rij. De laatste weken gaat het gelukkig weer wat beter en werden er 8 punten behaald in de laatste vijf wedstrijden. De voorsprong op de p/d plaats is daarmee 6 punten. Eemdijk heeft nog een aantal punten nodig om zich veilig te spelen. Daarmee is dan ook het belang van de wedstrijd tegen DVS aangetoond. Bij winst doet Eemdijk hele goede zaken. En ook als het een gelijkspel wordt is dat voor Eemdijk een goed resultaat. Maar dat wordt een hele klus want de drie keer dat beide ploegen tegen elkaar gespeeld hebben in de competitie heeft Eemdijk verloren. En ook nog zonder een doelpunt te maken. Hoog tijd dat daar zaterdag verandering in komt.

Of dat gaat lukken gaan we zaterdagmiddag zien. Ermelo is niet ver weg, Groene supporters kom naar Sportpark DVS’33 aan de Sportlaan om Eemdijk aan te moedigen. Scheidsrechter is Dhr. Thom Winkel en die laat om 15.00 uur aftrappen. Tot zaterdag!