• Na het zwaarbevochten gelijkspel tegen Swift reist Eemdijk zaterdag af naar Vriezenveen voor de eerste uitwedstrijd. DETO Twenterand is de gastheer.

DETO is opgericht op 1 juli 1948. Van die 73 jaar speelde DETO 19 jaar, van 1975 t/m 1994 in de 1e klasse, wat toen het hoogste amateurniveau was. Daarna volgde er een aantal degradaties. In de laatste jaren waren er promoties en degradaties voor DETO. In 2010 promoveerde DETO naar de Hoofdklasse, in 2012 zelfs naar de Topklasse. In 2013 degradeerde DETO uit de Topklasse, gevolgd door degradatie uit de Hoofdklasse in 2014. Na 4 jaar in de eerste klasse D werd in 2018 via de nacompetitie de Hoofdklasse weer bereikt.

DETO is de competitie goed gestart. Afgelopen zaterdag won de ploeg bij NSC Nijkerk.
    Coplan Soumaoro zorgde voor de 0-1. Op slag van rust werd de doorgebroken Kai Wesselink van achteren neergehaald door een NSC-verdediger die daarvoor de rode kaart kreeg. De toegekende vrije trap werd door Tim Pothast binnengeschoten. De 0-2 ruststand werd ook de eindstand.

De historie tussen Eemdijk en DETO is klein en bestaat uit twee wedstrijden. Deze wedstrijden vonden plaats in de twee corona seizoenen.  Op 26 oktober 2019 won Eemdijk bij DETO met 0-1.
    Op 19 september 2020 won Eemdijk thuis met 5-0. Bijzonder was dat Nigel van Zelst alle doelpunten scoorde. In beide seizoenen werd de returnwedstrijd niet gespeeld.

Kan Eemdijk de eerste overwinning boeken? Gemakkelijk zal dat zeker niet worden. Dan zal er vanaf het begin gespeeld moeten worden zoals tegen Swift in de 2e helft.

Scheidsrechter is Dhr. Luc Thissing. Aftrap komende zaterdag op het “Het Midden” is om 14.45 uur. Houd de website van Eemdijk en DETO in de gaten over het toegangsbeleid in verband met corona en de bereikbaarheid van het sportpark in verband met wegwerkzaamheden aan de Schout Doddestraat.