• De winterstop is voorbij. Na het geslaagde trainingskamp in Spanje en de oefenwedstrijd tegen Zuidvogels (2-1 winst) gaat het zaterdag weer om de punten. Eemdijk hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen DETO. DETO is opgericht in 1948 en bestaat dus 75 jaar. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum!

DETO is direct een pittige opgave voor De Diekers. DETO was voor de winterstop met een goede reeks bezig. Van de laatste 6 wedstrijden werd er 1x gelijkgespeeld en 5x gewonnen. Thuis won DETO van Swift en AZSV met 4-1 en in de laatste wedstrijd werd Genemuiden met 3-0 verslagen. Dat zijn ruime overwinningen tegen niet de minste ploegen. Eemdijk is dus gewaarschuwd! Door deze resultaten is DETO opgeklommen naar de 2e plaats op de ranglijst. Samen met DHSC heeft DETO 10 punten achterstand op de koploper.

En die koploper is Eemdijk.  In de eerste 6 wedstrijden verloor Eemdijk 2x. Daarna werd er een ongekende reeks van overwinningen ingezet. Dat bracht Eemdijk de 1e periodetitel en de koppositie met, zoals al aangegeven, een voorsprong van 10 punten. Maar de competitie is pas halverwege. In de komende weken heeft Eemdijk een paar lastige uitwedstrijden voor de boeg bij Swift, AZSV en Genemuiden. En natuurlijk zaterdag de topper tegen DETO. Het is zaak om er meteen weer te staan.

In de 1e speelronde won Eemdijk thuis met 2-1 van DETO. Daar zag het lang niet naar uit. DETO was de betere ploeg en kwam halverwege de 2e helft verdiend op 0-1. Maar Eemdijk herpakte zich en maakte uit een vrije bal de gelijkmaker. In blessuretijd kopte invaller Justin Ruizendaal Eemdijk naar de overwinning.

Hoe komen beide teams uit de winterstop? Wie kan zijn goede reeks voortzetten? Het antwoord zal zaterdagmiddag gegeven worden. Om 14:45 uur is de aftrap op Sportpark Midden te Vriezenveen. Scheidsrechter van dienst is Dhr. Remco Schul. Tot zaterdag!