• Na de winst op DETO en gaat Eemdijk zaterdag op bezoek bij CSV Apeldoorn. CSV is gepromoveerd vanuit de 1e Klasse. Afgelopen seizoen werden de Apeldoorners kampioen in de 1e Klasse D.

In het verleden hebben Eemdijk en CSV een aantal keer tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting was op 25 mei 2013. In de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse verloor Eemdijk vrij kansloos met 3-0. Eemdijk bleef daardoor 1e Klasser en CSV handhaafde zich in de Hoofdklasse. Een paar maanden later, augustus 2013, was de volgende ontmoeting. Nu voor de beker, weer in Apeldoorn, en nu verloor Eemdijk met 5-2. Nadat ook Eemdijk in de Hoofdklasse ging spelen waren er vier ontmoetingen. In seizoen 2016-2017 won CSV thuis met 2-1, Eemdijk won thuis met 4-1. In 2017-2018 won Eemdijk beide ontmoetingen. Op 3 maart 2018, onder ijzige omstandigheden, won Eemdijk met 1-2 op Sportpark Orderbos en pakte daarmee een periodetitel. Drie weken later, op 24 maart, won Eemdijk thuis met 4-3. Doordat Eemdijk dat seizoen kampioen werd waren er daarna geen wedstrijden meer tussen Eemdijk en CSV. Eemdijk degradeerde in 2019 weer naar de Hoofdklasse maar CSV degradeerde dat seizoen naar de 1e Klasse. Van de zes gespeelde wedstrijden won CSV de eerste drie, Eemdijk won de volgende drie zodat het in totaal in evenwicht is. Tot nu toe geen gelijkspel.

Zaterdag ontmoeten CSV en Eemdijk elkaar dan weer. CSV verloor afgelopen zaterdag met 4-1 van SC Genemuiden. Op die uitslag viel niet veel af te dingen. Maar je moet wel rekening houden dat Genemuiden een goede ploeg heeft en zal meedoen voor de bovenste plaatsen. Eemdijk won, zij het met wat geluk, van DETO en is de competitie dus goed gestart. Voetballend zal de ploeg zich moeten verbeteren. Zaterdag is daar de volgende gelegenheid voor.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Robin Brinkman. Aftrap op Sportpark Orderbos in Apeldoorn is 15.00. Tot zaterdag!