• Zaterdag speelt Eemdijk uit in Zwolle tegen Berkum. Het is de vijfde keer dat Eemdijk uit bij Berkum speelt. Daar staan maar twee thuiswedstrijden tegenover en dat heeft dan weer te maken met de seizoenen die stilgelegd zijn door Corona. Twee keer won Eemdijk op De Vegtlust maar de laatste twee ontmoetingen werden door de thuisclub gewonnen.

Berkum is de competitie niet goed gestart. Uit bij AZSV werd er met 2-0 verloren en in de thuiswedstrijd tegen Buitenpost ging het in de blessuretijd mis. Vorige week werd dan in en tegen Genemuiden met 1-1 het eerste punt behaald. Met 1 punt is Berkum de hekkensluiter van de 4e Divisie B. Het is dus te verwachten dat Berkum heel graag de eerste overwinning wil binnenhalen om die laatste plaats te verlaten.

Eemdijk is dus gewaarschuwd. Twee weken geleden hebben we kunnen zien wat er gebeurt als je niet scherp bent en dan verlies je onnodig een wedstrijd. Het zegt helemaal niets dat Berkum onderaan staat. Vorig seizoen stond Berkum ook laag op de ranglijst maar wist Eemdijk wel met 1-0 te verslaan. En dat waren dure verliespunten! Vorige week liet Eemdijk zien waar het toe in staat is en won de ploeg dik verdiend van de toenmalige koploper Swift. Die lijn moet doorgezet worden om bovenin mee te blijven draaien.

De wedstrijd Berkum-Eemdijk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Bryan Huizinga, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen. Tot zaterdag!