• Voorbeschouwing Bekerfinale Eemdijk – Scherpenzeel

  16 mei 2023 John van Dam
 • Voor het eerst in de historie gaat Eemdijk de bekerfinale spelen. Daarmee kunnen ‘De Diekers’ na het kampioenschap ook de beker en dus de dubbel pakken. In Soest op het terrein van SO Soest is VV Scherpenzeel de tegenstander.

  Scherpenzeel is de koploper in de 1e Klasse D. Na de degradatie vorig seizoen, via de nacompetitie, uit de Hoofdklasse lijkt het erop dat de club binnen één seizoen weer terugkeert in de 4e Divisie. Maar afgelopen zaterdag werd het 0-0 tegen DTS’35 waar winst het kampioenschap had betekend. Naaste achtervolger LRC Leerdam won wel en heeft 5 punten achterstand met nog 2 wedstrijden te spelen. En laat het nu a.s. zaterdag, twee dagen na de bekerfinale, LRC Leerdam – Scherpenzeel zijn. Voor Scherpenzeel was het een grote teleurstelling dat het kampioenschap afgelopen zaterdag niet werd binnengehaald. Hoe gaat dit doorwerken naar de finale van de beker? Trainer Koen Janssen zal zijn spelers weer bij de les moeten krijgen maar zal ook rekening moeten houden met de wedstrijd tegen LRC die twee dagen later plaatsvindt. Het scheelt wel dat de laatste wedstrijd van Scherpenzeel thuis is tegen VV SVW en die staan stijf onderaan.
  Eemdijk heeft die zorgen niet. De titel is al weken binnen en na de zeperd tegen Flevo Boys werd er afgelopen zaterdag ruim gewonnen van DHSC. Eemdijk zal er op gebrand zijn om historie te schrijven door ook de beker te winnen. Wij verwachten een mooie en intense wedstrijd tegen een goede tegenstander met veel publiek langs de lijn.
  In het kampioensjaar 2004/2005 speelde Eemdijk ook tegen Scherpenzeel, toen werd thuis met 5-0 gewonnen en in 2006/2007 speelde Eemdijk een oefenwedstrijd die ze met 4-1 wonnen. In 2021 verloor Eemdijk van Scherpenzeel op een toernooi bij Scherpenzeel.
  Scheidsrechter is Dhr. Peter de Waard. Op Sportpark Bosstraat-Oost laat hij om 14.30 aftrappen. Tot Donderdag!