• Al een aantal jaren ondersteunen wij een aantal gezinnen in Gambia. We sturen met enige regelmaat spullen op die wij krijgen naar dit West-Afrikaanse land. Denk hierbij aan (voetbal)kleding, (voetbal)schoenen, werkschoenen, verbandmiddelen, oude gereedschappen, oude mobiele telefoons, schoolspullen zoals pennen, potloden, notitieblokjes, keukenbenodigdheden, beddengoed, wol en stoffen, enz. Bij grotere hoeveelheden doen we dat graag in overleg, want het transport van de goederen moet wel betaald worden. Er wordt ons vaak gevraagd of we dit namens een stichting doen, maar dat is niet het geval. We bekostigen het zelf. Daarom zijn we blij als we soms wat geld bij de spullen krijgen. We doen dit simpel weg omdat we erg begaan zijn met het land en de bewoners. We vinden het dan ook erg belangrijk dat de kinderen naar school kunnen. Dat is de basis voor een betere toekomst voor het land.

    Zo kregen we van Roos (collega bij Vebo) een voetbalshirt van jeugdsponsor Saled van Eemdijk.

  • Nu zijn ze in Gambia helemaal verzot op voetbal dus ze waren erg blij met zo’n mooi shirt. Youssouf slaapt zelfs in zijn nieuwe shirt.

    Spullen opsturen en uitdelen is beter dan geld geven en bovendien erg leuk om te doen. Het leert de mensen daar om te handelen, want wat ze niet zelf kunnen gebruiken kunnen ze ruilen, weggeven of verkopen.

    Wat wij doen is natuurlijk maar kleinschalig, maar ook dat geeft al een olievlek-effect. Het is geweldig mooi om te zien hoe de gezinnen die wij ondersteunen het toch steeds iets beter krijgen en dat dit ook weer geldt voor anderen om hen heen.