• Van den Bor verlengt, ook keeperstrainer Kos gaat door

10 feb 2021 Redactie
  • Deze week meer nieuws over de selectie voor het seizoen 2021-2022. Doelman Robin van den Bor is namelijk ook volgend seizoen actief bij Eemdijk. Daarnaast verlengde keeperstrainer Martijn Kos ook zijn verbintenis bij onze club.

• Spakenburger Van den Bor gaat door zijn contractverlenging zijn vierde seizoen in op sportpark De Vinken. ,,Het is mooi dat wij hem hebben zien groeien in die jaren dat hij bij ons is. In de regel moeten keepers wat langer geduld hebben en dat was, zoals bij elke jonge speler, bij hem nog weleens lastig. Daar is de afgelopen seizoenen minder sprake van, wat hij weer meeneemt in het veld”, vertelt technisch manager Jan van Twillert.

De groei gaat bij Van den Bor gepaard met de stap naar volwassenheid. ,,Robin is een complete keeper met uitstraling en hij klopt steeds nadrukkelijker op de deur van het eerste elftal. Hij runt een eigen bedrijf en is daardoor snel volwassen geworden. Die ontwikkeling is mooi om te zien. Hij is een graag geziene jongen op de club. Wij zijn blij dat hij zijn carrière bij ons voortzet en zijn benieuwd naar zijn plafond.”

• Keeperstrainer Martijn Kos gaat zijn derde seizoen als staflid van Eemdijk in. Hij nam destijds de taken van Jeroen de Feijter over en deed dat min of meer geruisloos. Dat verdient een compliment. ,,Martijn kan je typeren als innoverend. Hij is zelf natuurlijk jarenlang keeper geweest op niveau en haalt veel inspiratie uit die periode. Hij gebruikt de goede dingen uit die periode, maar ook de mindere ervaringen zet hij om in nieuwe spelelementen.”

Door zijn jarenlange ervaring op niveau weet Kos wat er wordt gevraagd. ,,Martijn is een keeperstrainer met veel variatie in zijn stof en met oog voor detail waarbij de nadruk ligt op positie kiezen in de goal en positie kiezen uit de goal. In het voetbal dat Eemdijk wil spelen is een keeper een wezenlijk tactisch onderdeel. De sluitpost moet dus altijd aan staan. Als iemand daar met zijn tomeloze energie voor kan zorgen, dan is Martijn dat wel. Wij zijn blij verheugd en trots dat Martijn heeft aangegeven dat hij ook volgend seizoen zijn taken uitvoert bij onze mooie club.”

• Eemdijk feliciteert Robin van den Bor en Martijn Kos met hun verlenging bij onze club en wenst ze veel succes in het groene shirt.