• Trainingskamp Torremolinos - dag 2

5 jan 2020 Redactie
  • Van 3 t/m 7 januari verblijft Eemdijk voor een trainingskamp in het Spaanse Torremolinos. Op de website een dagelijks verslag van de reis, de activiteiten en de momenten die we hier beleven.

• Zaterdag 4 januari 2020

Voor de eerste keer begonnen we de dag met een gezamenlijk ontbijt. Een ieder was op het afgesproken tijdstip in de eetzaal. Na de ochtendmaaltijd was er tijd om te ontspannen en te behandelen in voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen AFC.

• Rond de klok van 13.30 uur stapten we in de bus om naar Mijas Pueblo te gaan. Na een rit van een klein half uur bereikte we het complex van Club Desportivo Mijas, zo’n 500 meter boven de zeespiegel gelegen. Dat hadden ze er van tevoren wel even bij mogen vermelden, want koud dat het er was! De meesten van ons waren er wel op voorbereid, al zag je hier en daar ook wat rillende gezichten.

• Eemdijk begon de wedstrijd tegen de tweededivisionist wat onwennig, maar nadat de ‘Diekers’ de schroom van zich af hadden gegooid ging het beter lopen. De opgelopen achterstand werd weggewerkt via Jesper van Dalen, waarna er werd gerust met 1-1.

• In de tweede helft een aantal wisselingen, waardoor het hier en daar zoeken was. Doelman Jeroen de Harder stopte nog een strafschop van Robbert Schilder, maar men kon in het laatste kwartier niet voorkomen dat het alsnog een ruime overwinning voor AFC werd: 1-4. Positief punt om te vermelden was de terugkeer van Cem ter Burg en Renco van Eeken na lang blessureleed.

• Eenmaal terug in het hotel werd medegedeeld dat het avondeten naar vrij inzicht in te vullen was, waarna een groep van zo’n 35 man naar een steakhouse in de buurt van het hotel ging. De eigenaren hebben daarna gelijk een maand vrijaf ingepland vanwege de topomzet. ’s Avonds werd Malaga bezocht of ging men in het centrum van Torremolinos op zoek naar een drankje.