• Trainingskamp Torremolinos - dag 1

4 jan 2020 Redactie
  • Van 3 t/m 7 januari verblijft Eemdijk voor een trainingskamp in het Spaanse Torremolinos. Op de website een dagelijks verslag van de reis, de activiteiten en de momenten die we hier beleven.

•  Vrijdag 3 januari 2020

Rond de klok van 13.00 uur kwam een ieder binnen in de kantine van Eemdijk om de reis naar Spanje te maken. Nadat eerst het rondje ‘beste wensen’ gedaan werd, konden we rond 13.30 uur naar de bus om naar Eindhoven te rijden. Vanaf daar werd naar Malaga gevlogen.

• Onder de vleugels van buschauffeur Wim kenden we een probleemloze reis naar Eindhoven, waar we praktisch voor het vliegtuig werden afgezet. Dat was maar goed ook, want de regen kwam met bakken naar beneden in Brabant.

Eenmaal binnen in de vertrekhal moesten we wachten op de contactpersoon van Trainingskampen.nl. Een uur later kwam teammanager Teo van de Mheen met de mededeling dat hij het zelf wel even zou regelen en zo checkten we toch op eigen houtje in. Lekker gewerkt Teo!

• Vlucht naar Spanje

Nadat de koffers afgegeven waren, de douane gepasseerd en hier en daar alvast een biertje werd genuttigd, stapten we op de aangegeven tijd het vliegtuig in. Dat er uiteindelijk twee vedettes van Eredivisionist FC Emmen veel te laat aan boord kwamen, mocht de pret niet drukken. Ook het tijdschema kwam er niet door in de war en na een vlotte vlucht (gelukkig wel, want de beenruimte was om te janken in de kist van Transavia) zetten we met elkaar om 20.30 uur voet op Spaanse bodem.

De bus om ons naar hotel Cervantes te brengen stond al klaar en na een ritje van een minuut of tien kwamen we aan bij ons verblijf. De maaltijd zou daarna tot 21.30 uur duren en in Spanje zijn ze blijkbaar niet van het overwerken. De kok van dienst vond het nodig om half rauwe kip van de plaat te halen en ons haast een voedselvergiftiging te bezorgen. Gelukkig was er daarnaast nog paella, patat, groente en een toetjesbuffet om de maag alsnog te vullen.

• Bespreking

Rond de klok van 22.30 uur volgde er een korte bespreking met de staf en selectie van Eemdijk, waarna er een klein biertje gedaan werd aan de hotelbar. Hierna volgde een ieder zijn weg naar de kamer of de karaokebar en was het een gezellige avond.

Zaterdagmiddag speelt Eemdijk in Torremolinos een oefenwedstrijd tegen tweededivisionist AFC. Een verslag van de wedstrijd is te volgen via ons Twitterkanaal!