• Trainingskamp Benalmádena 2023 | Dag 2 | Optimaal groepsgevoel mede dankzij fantastisch padeltoernooi

7 jan 2023 Redactie
  • Voetbalvereniging Eemdijk slaat van donderdag 5 januari tot en met maandag 10 januari zijn tenten op in Spanje. De koploper van de vierde divisie B verblijft deze dagen in Torremolinos, waar de basis wordt gelegd voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Via de website, in combinatie met de social media van de club, is een verslag van het trainingskamp te volgen. Veel plezier!

• Na een voor sommigen korte nacht was het om 09:00 uur tijd voor het gezamenlijke, verplichte ontbijt. Een kopje koffie, een croissantje, wat fruit en voor een ander een heel bord vol. Voor ieder wat wils op deze eerste volle dag in Torremolinos. Na het ontbijt stond de bus klaar voor het hotel om naar het trainingsveld te gaan. Anders dan andere jaren hoefde Eemdijk niet de berg op waar het ook zomaar een graad of acht kan zijn. Onder prima omstandigheden kon er nu worden getraind op Benalmádena Pueblo, op ongeveer een kwartier rijden van het hotel. Op en rondom het veld werd de selectie gemonitord door de huiszaakwaarnemer: Mino Raiola jr.

Naast zijn kwaliteiten als spelersmakelaar was Mino (Steffan) ook in de weer als beveiliger van het zooitje ongeregeld, deed hij dienst als ballenjongens en waterdrager. Lekker gewerkt, kerel! Ook Rik Koelewijn werd door de hoofdtrainer als assistent aan het werk gezet op Spaanse bodem. Kijken of dat snel zijn vruchten afwerpt, jongens.

• Trainer Willem Romp vergde bij de training het maximale van zijn spelers. Na een wat weifelend begin ging de knop om. De Utrechter weet dat een trainingskamp meer is dan het voetballende gedeelte, maar hij maakte duidelijk dat er ook serieus getraind moet worden. Dat deed de selectie dan ook vol overgave. Na om en nabij twee uur zat de training erop en werd de terugreis naar het hotel gemaakt. Na een lunch en wat tijd voor zichzelf stond de volgende activiteit voor de groep al op de planning. Padel. Fanatiek zoals een Dieker wordt toegeschreven werd deze activiteit ondergaan door vrijwel alle aanwezigen. Sponsoren, staf, spelers en anderen met een groen hart gingen de strijd met elkaar aan onder de inmiddels verschenen Spaanse zon.

De winnaars van het onderlinge toernooi waren uiteindelijk Rogier Gilkes en Justin Ruizendaal, die in de finale wonnen van het trainersduo Willem Romp en Mitch Maas. Na de wandeling terug naar het hotel was het avondeten niet verplicht in de daarvoor bestemde eetzaal van ons verblijf. Zodoende waaide een ieder uit over Torremolinos. In de avond werd het nachtleven weer opgezocht. Ondanks dat de Ierse pub dicht was, werd het voor sommigen toch nog een latertje. Ook lag een aantal man al vroeg in het mandje. Verstandig ook met het oog op de oefenwedstrijden van zaterdag. Daar gaan we ons nu op voorbereiden. Tot morgen!