• Trainer Willem Romp verlengt contract bij Eemdijk

1 nov 2019 Redactie
  • Eemdijk en Willem Romp zijn een contractverlenging voor één seizoen overeengekomen. Midweeks heeft de Utrechter zijn jawoord aan de club gegeven.

Romp is bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark De Vinken. De 34-jarige oefenmeester kwam afgelopen zomer over van Roda ’46 en manifesteert sinds zijn komst geweldig binnen onze vereniging. Bestuurslid technische zaken Jan van Twillert is enthousiast over de contractverlenging van onze hoofdtrainer.

•  ,,Vanaf dag één maakt Willem al indruk in zijn manier van werken. Hij is idolaat van voetbal, is er dag en nacht mee bezig en bereid alles tot in de puntjes voor. Zijn wedstrijdbenadering, voorbereiding, trainingsintensiteit, trainingsniveau zijn van een dergelijk hoog niveau, maar ook als mens maakt hij indruk binnen de club. In de technische commissie waren wij er daarom al snel uit om de continuïteit te bewaken en hem nog een jaar vast te leggen. Daarmee creëren wij rust binnen de vereniging en duidelijkheid naar de groep toe.”

• Eemdijk kent vooralsnog een uitstekende start van het seizoen. Na acht wedstrijden is het zelfs lijstaanvoerder, maar dat was niet de voornaamste reden om het contract open te breken. ,,De resultaten liegen niet, maar waren niet leidend. Drie weken geleden hebben wij de gesprekken met Willem over contractverlenging in gang gezet en wij waren er gelukkig snel uit.”

Ook vanuit de selectie is door het bestuur en de technische commissie de mening gepolst. Over Romp, in het dagelijks leven werkzaam als docent sport en bewegen aan het ROC in Hilversum, waren de berichten positief. ,,Zoals wij altijd doen bij Eemdijk hebben wij met de sterkhouders in de selectie gesproken over Willem. Dat wij graag het contract wilden verlengen, kwam voor hen ook niet als een verrassing. Er was helemaal geen twijfel.”

Eemdijk en Willem Romp blijkt een geweldige combinatie te zijn. ,,Willem is echt een schot in de roos gebleken. We merken ook dat hij er niet alleen voor het eerste is, maar voor de hele vereniging. Hij brengt vernieuwing en houdt de club en de commissies scherp. De wisselwerking is daarin gewoon heel goed.”

Eemdijk feliciteert Willem Romp met zijn contractverlenging en ziet uit naar de verdere samenwerking.