• Thomas Koelewijn en Tom Menting vertrekken bij Eemdijk

  20 mrt 2024 John van Dam
 • Eemdijk neemt na dit seizoen afscheid van Thomas Koelewijn en Tom Menting. Koelewijn vertrekt naar tweedeklasser Veensche Boys, terwijl Menting zijn geluk gaat beproeven bij Sportlust ’46.

 • Koelewijn kwam in de zomer van 2022 over van IJsselmeervogels. Middels een stageplek dwong de spits vervolgens een plek in de A-selectie van Eemdijk af. ,,Hij heeft de afgelopen jaren echt stappen gemaakt. Dat resulteerde niet in een vaste basisplaats of heel veel minuten, maar hij is wel talentvol en wil via een andere route kijken waar zijn plafond ligt. Dat snappen wij als Eemdijk zijnde.”

  ,,Natuurlijk is het altijd jammer als er een speler vertrekt, maar soms moet je iemand ook de kans gunnen om elders in een eerste elftal belangrijk te kunnen zijn. Dan weet je nooit hoe de toekomst loopt. Wij gaan hem in ieder geval volgen en wensen Thomas veel succes in Nijkerkerveen”, stelt de technische commissie.

 • Naast Koelewijn trekt ook Tom Menting de deur op sportpark De Vinken achter zich dicht. De middenvelder kwam in de zomer van 2023 naar Eemdijk, maar kampte vooral met slepende blessures.

 • ,,Tom is al een aantal jaar aan het kwakkelen met blessures die voornamelijk vanuit zijn heup en liesstreek komen. Hij heeft zich een aantal maanden geleden bij een iets andere methode aangesloten en dat lijkt wat beter aan te slaan waardoor hij de gedachte en hoop heeft dat hij toch weer op niveau kan gaan voetballen.”

  ,,Wij hebben gesprekken gevoerd met Tom, ook omdat hij de laatste maanden meer betrokken is bij de A-selectie als trainer. Dan blijft er een vraag overeind staan: wat wil je volgend seizoen? Wil je trainer of speler zijn? Hij wil het liefst voetballen, maar wel bij een club die hem nog een alternatief kan bieden op trainersvlak bij datzelfde elftal. Sportlust ’46 geeft hem de kans om beide te doen. Bij Eemdijk is die mogelijkheid er niet doordat er al twee assistent-trainers zijn voor komend seizoen. Tom mocht bij ons blijven als voetballer, maar wij hadden geen vangnet voor hem. Daarom kiest hij voor een vertrek en dat is voor hem een logische stap.”

 • Eemdijk houdt wel contact met Menting, die tot op heden nog niet zijn officiële debuut heeft gemaakt in het groene shirt. ,,Zijn vertrek wil niet zeggen dat wij hem kwijt zijn. En mocht hij weer helemaal fit worden, is het zeker een interessante speler en aanwinst voor Eemdijk. Ook op het trainersvlak. Wij wensen ook Tom veel succes en wie weet tot ziens.”

  Eemdijk bedankt Thomas Koelewijn en Tom Menting voor hun inzet voor de club en wenst hen alle goeds voor de toekomst.