• Eemdijk staat weer met beide voeten op de grond. Na drie overwinningen op rij, met als gevolg een eerste plaats, ging de koploper tegen Genemuiden met duidelijke cijfers ten onder. En daar viel gezien het spelbeeld niets op af te dingen.

  Genemuiden ging als een razende van start. Al na drie minuten moest Jauke Beekhuis al zijn kwaliteiten aanspreken om een kopbal uit de hoek te duiken. De druk van Genemuiden bleef en Eemdijk kon niet mee met de intensiteit van de thuisploeg. Veel balverlies en foute passes waren het gevolg. Ook de persoonlijke duels werden vaak verloren en het middenveld kwam er niet aan te pas. Genemuiden profiteerde optimaal van de fouten die Eemdijk maakte. Na te lang treuzelen van Jesper van Dalen werd zijn pass geblokt door Marc Magan. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal van grote afstand over de voor zijn doel staande, Eemdijk was immers in balbezit, keeper Jauke Beekhuis heen in het doel. Een fraaie goal. Bij de 2-0 was het een crossbal van Justin van Groen die onderschept werd door Genemuiden waardoor het achterin bij Eemdijk helemaal open lag. Rens van Benthem werd schuin voor het doel aangespeeld en die schoof de bal diagonaal in de verre hoek.
  Eemdijk was wat ongelukkig met een schot van Jesper van Dalen dat op de onderkant van de lat kwam en een kopbal van Peter van de Groep raakte de buitenkant van de paal. Met 2-0 werden de kleedkamers opgezocht en dat had ook erger kunnen zijn.

  In de rust had Willem Romp twee keer gewisseld. Zeger Beukers en Dennis Hollart waren in het veld gekomen voor Rick Blokhuis en Michel Goossensen. Eemdijk zat nu iets beter in de wedstrijd en had pech met een vlammend schot van Van Dalen op de lat. Maar aan de andere kant werd twee keer een inzet van Genemuiden door een Eemdijk-verdediger van de lijn gehaald en werd een duw in de rug niet bestraft met een penalty. Yannick Bouw was nog een keer dichtbij een treffer, maar kwam een teenlengte te kort op een lage voorzet. Vlak daarna was Rens van Benthem van dichbij trefzeker met zijn tweede doelpunt en de wedstrijd was nu helemaal beslist (3-0). De ingevallen Martijn Eenkhoorn bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-0.

  Na precies 90 minuten maakte scheidsrechter Oosting gelukkig een einde aan de lijdensweg van Eemdijk en leed de ploeg een forse nederlaag tegen een goed spelend Genemuiden. Dat kan gebeuren en hopelijk worden hier de juiste lessen uit getrokken zodat er volgende week in de thuiswedstrijd tegen Hercules een strijdbaar Eemdijk aan de aftrap staat.

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Rick Blokhuis (46. Zeger Beukers), Peter van de Groep, Justin van Groen (66. Sjohn van Gulik), Freek van Belzen, Michel Goossensen (46. Dennis Hollart), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Cem ter Burg (66. Jasper Beekhuis), Yannick Bouw, Jordy Hilterman (75. Willem Bout).

  Scoreverloop:
  20. 1-0 Marc Magan
  36. 2-0 Rens van Benthem
  65. 3-0 Rens van Benthem
  89. 4-0 Martijn Eenkhoorn