• Trouwe volgers is het wellicht al opgevallen, maar sinds de winterstop zit er een nieuw gezicht naast de dug-out. Nadat Teo van de Mheen heeft aangegeven te moeten stoppen met zijn werkzaamheden als teammanager, zijn wij als club op zoek gegaan naar een vervanger, en deze gevonden in de persoon van Derek de Graaf. Laten we hem beter leren kennen.

• Vertel ons iets over jezelf. Hoe ben je bij Eemdijk terechtgekomen?
    Derek: "Nou, ik ben Derek de Graaf, 25 jaar jong. Vorig jaar ben ik getrouwd met Kim, een geweldige vrouw. Overdag ben ik werkzaam als leraar op de Grondtoon, maar mijn passie voor voetbal heeft me ook naar Eemdijk gebracht. Toen de positie van teammanager vrijkwam na de winterstop, werd ik via, via benaderd en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Na een positief gesprek met de technische commissie over elkaars verwachtingen en een enthousiaste kennismaking met onder andere Willem Romp is het balletje snel gaan rollen en ben ik in het diepe gesprongen! Het is een mooie uitdaging die perfect aansluit bij mijn organisatorische vaardigheden."

Hoe verliepen je eerste weken als teammanager?
    Derek: "De eerste weken waren erg positief. Ik werd met open armen ontvangen door het team en de staf. Het was een drukke periode waarin ik snel moest schakelen, maar ik voelde meteen dat ik op mijn plek was."

Hoe ben je eigenlijk bij Eemdijk beland?
    Derek: "Grappig genoeg ben ik hier min of meer toevallig beland. Na de coronaperiode bracht een van mijn vrienden me mee naar sportpark de Vinken voor een wedstrijd van Eemdijk. De sfeer en de mensen maakten meteen indruk op me. Het voelde als een warm bad, waarin iedereen elkaar kent en benaderbaar is. Dat ik nu van waarde mag zijn als teammanager is een ontwikkeling die ik toen niet had verwacht, maar ik kan wel zeggen dat ik in een korte periode een erg groen hart heb gekregen en trots ben op deze kans.

Wat zijn je hobby's buiten het voetbal?
    Derek: "Buiten het voetbal hou ik ervan om lekker te koken. Het is voor mij een manier om te ontspannen en creatief bezig te zijn. Daarnaast ben ik een fanatieke padel-speler. Het is een leuke en intensieve sport waar ik veel plezier aan beleef."

Hoe zou je jezelf omschrijven als teammanager?
    Derek: "Als een aanpakker en een organisator. Ik hou ervan om dingen geregeld te krijgen en om het team te ondersteunen waar nodig. Communicatie en samenwerking zijn voor mij erg belangrijk. Ik wil ervoor zorgen dat alles soepel verloopt, zodat het team zich volledig kan focussen op het spel."

Wat zijn je doelen en ambities bij Eemdijk?
    Derek: "Mijn voornaamste doel is om het team zo goed mogelijk te ondersteunen en te faciliteren, zodat ze kunnen presteren op het veld. Daarnaast wil ik bijdragen aan een positieve sfeer binnen de club en de band tussen de spelers, staf en supporters versterken. Op de lange termijn hoop ik bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van Eemdijk als club."

Derek de Graaf lijkt goed op zijn plek te zitten als de nieuwe teammanager van Eemdijk. Met zijn enthousiasme, organisatorische vaardigheden en passie voor voetbal, belooft hij een waardevolle toevoeging te zijn aan het team. Wij zijn als club blij met zijn inzet en ook via deze weg hartelijk welkom!