• Sven Deen vierde aanwinst Eemdijk voor volgend seizoen

  7 mrt 2023 Redactie
 • Eemdijk heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Sven Deen. De 24-jarige aanvaller komt over van Odin ’59. Deen tekent op sportpark De Vinken een contract voor één seizoen.

 • Sven Deen (7 augustus 1998) was bijna zijn gehele loopbaan actief bij Hollandia. De aanvaller maakte in 2018 zijn debuut in de hoofdmacht, waarna hij direct een stijgende lijn te pakken had. In zijn laatste jaar in Hoorn, het seizoen 2021/2022, kwam Deen in de Derde Divisie zondag zelfs tot 10 goals en drie assists in de competitie. Afgelopen zomer besloot hij om zijn liefde te verlaten en samen met een ploeggenoot de overstap te maken naar Odin ’59. Met de Heemskerkers won Deen verrassend de eerste periode in de vierde divisie A en inmiddels staat zijn teller dit seizoen al op 13 goals. Afgelopen weekeinde scoorde Deen nog twee keer in het competitieduel met Nieuwenhoorn.

  Namens de technische commissie reageert Jan van Twillert verheugd op de komst van Deen naar sportpark De Vinken. ,,Sven is een makkelijk scorende aanvaller die als ‘10’, rechtsbuiten en eventueel als valse spits uit de voeten kan. Sven is een speler die perfect past binnen onze huidige speelwijze, hij is altijd onderweg en daarmee een plaag voor iedere defensie”, begint het bestuurslid technische zaken zijn verhaal.

 • Eemdijk was al langere tijd op zoek naar een aanvallende versterking voor volgend seizoen. ,,Vorig jaar zijn wij bij Odin ’59 gaan kijken voor een andere speler, maar Sven viel direct al op. Daarna kwam hij nog beter in beeld in de voorbereiding op de bekerwedstrijd van 18 februari in Heemskerk. Tijdens de analyse van Odin ’59 viel hij heel erg op en ook in de wedstrijd was dat weer het geval. Terwijl het niet eens zijn beste wedstrijd was.”

  Daarop besloot Eemdijk om het contact te zoeken met Sven Deen en van gedachten te wisselen over een eventuele samenwerking. ,,Als je dan ook tijdens de gesprekken een erg goede indruk maakt, dan denken wij dat hij perfect past bij Eemdijk. Sven is een sociale, nuchtere jongen met een groot arbeidsethos. De geluiden van zijn collega's over ons voetbalgekke dorp heeft hem zo nieuwsgierig gemaakt dat hij graag de uitdaging bij ons aangaat. Daar zijn wij als vanzelfsprekend zeer content mee.”

  Eemdijk feliciteert Sven Deen met zijn komst naar sportpark De Vinken, wenst hem nog veel succes toe in het restant van de competitie en de daaropvolgende nacompetitie met Odin ’59 en ziet vol vertrouwen en enthousiasme uit naar de samenwerking.