• Sterk Eemdijk wint van koploper Urk, competitie helemaal open

16 mei 2022 PeterPieuw
  • Eemdijk heeft de spanning in de Hoofdklasse B volledig teruggebracht. Koploper Urk werd volkomen verdiend verslagen. Na een 0-1 ruststand wonnen De Diekers uiteindelijk met 0-3.

Op een zonovergoten en goed gevuld Sportpark De Vormt ging Urk, zoals verwacht, fel van start. Eemdijk werd opgejaagd en stond zwaar onder druk. Maar na een goede tien minuten kwam Eemdijk wat onder de druk vandaan en ging de ploeg voetballen. En dat deed Eemdijk goed en de kansen kwamen. Cem ter Burg, Jesper van Dalen en Jeffrey van den Dikkenberg lukte het niet om te scoren maar Michel Goossensen deed dat wel en hoe. Een hoge voorzet van Dennis Hollart werd door Jesper van Dalen met de borst teruggelegd op Michel die met een dropkick de bal vanaf 18 meter hard in de hoek schoot (0-1). Een schitterende goal! Eemdijk ging door en kreeg via Cem ter Burg kansen op nog een doelpunt. Helaas lukte dat niet en ook Urk, hoewel soms dreigend, wist niet te scoren. Met 0-1 brak de rust aan en vanuit Dieks oogpunt was dat te weinig.

Eemdijk houdt stand

Gert Jan Karsten, de trainer van Urk, had ingegrepen en wisselde in de rust maar liefst vier spelers. Toch kreeg Eemdijk in het begin van de 2e helft twee kansen die helaas niet benut werden. Daarna nam de druk van Urk op het doel van Eemdijk gigantisch toe. Vanaf de zijkant werd elke bal de 16 ingepompt en ook kreeg Urk wel tien, als het er niet meer waren, corners. Maar de verdediging van Eemdijk, onder aanvoering van Jan Pieter Hartog, bleef overeind. Jordie Huijgen heerste in de lucht en was belangrijk door een bal net voor de lijn weg te halen. Vlak daarna nog een kans voor Urk maar de bal werd net naast geschoten. Naarmate de tijd vorderde kreeg Urk steeds meer haast en werden de ruimtes groter maar bleef Eemdijk onzorgvuldig bij de countermogelijkheden. Een kleine tien minuten voor tijd viel dan toch de voortijdige beslissing. Op links kwam Jesper van Dalen in balbezit. Urk protesteerde want er zou daarvoor hands gemaakt zijn maar de scheidrechter liet doorspelen. Op snelheid brak Jesper door over de linkerkant en passeerde een paar Urkers. Door zijn bekeken voorzet kon de ingevallen Nigel van Zelst simpel scoren (0-2).
    Het geloof was er nu wel uit bij Urk maar Eemdijk bleef alert om geen tegendoelpunt te krijgen want dan zou er nog een hete blessuretijd kunnen volgen. In de 90+1 was het dan helemaal gespeeld. Michel Goossensen legde de bal in de 16 terug op Frank Heus en die schoot de bal strak en laag tegen de touwen (0-3).

Een dik verdiende overwinning voor Eemdijk dat één van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde. Voor elke bal werd geknokt, men hielp elkaar waar nodig en geen van de spelers en ingevallen spelers verzaakte. Iedereen gaf meer dan 100% en ook de technische staf had de zaak tactisch goed voor elkaar. Compliment voor deze teamprestatie!!!

De strijd om de titel in de Hoofdklasse B is nu weer helemaal open. Urk blijft koploper, maar zag Genemuiden en Volendam winnen en die ploegen staan nu op 2 punten en Eemdijk staat op 3 punten van Urk. Met nog 3 wedstrijden te spelen is het ongemeen spannend.
    Komende zaterdag is er geen speelronde. Urk speelt op dinsdagavond 24 mei uit bij ONS Sneek. Genemuiden, Volendam en Eemdijk komen op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, in actie. Eemdijk speelt dan thuis tegen Deto.

Opstelling Eemdijk:
    Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Mark de Graaf (63. Sjohn van Gulik), Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Cem ter Burg (75. Nigel van Zelst), Argjend Selimi (70. Frank Heus).