• De laatste paar weken waren de eerste kansen steeds voor de tegenstander. Nu was het Eemdijk die verschrikkelijk uit de startblokken kwam, KVVA nam de aftrap, direct werd er gejaagd op de bal en binnen 7 sec. lag de bal al in het net, het was Wessel die de bal onderschepte en richting de keeper ging en hem op snelheid passeerde en de bal binnenschoot 1-0. Twee minuten later krijgt Wouter de bal op rechts en speelt de bal precies voor de al op snelheid gekomen Rik, die op zijn beurt de bal doorschuift op de slim lopende Wessel en de bal beheerst onder de keeper door schiet 2-0. Een droomstart voor Eemdijk. In de 9e min, een corner vanaf de rechterkant wordt genomen door Rik, de bal komt goed voor de goal, Aron wil de bal koppen, maar een speler van KVVA was eerder bij de bal en raakt hem ongelukkig op zijn schouder en de bal valt achter de keeper 3-0.

Het spel van de groenwitten wordt er niet beter op, Eemdijk gaat mee in het spel van KVVA, in plaats van de bal rustig rond te spelen, wordt er te gehaast gespeelt en is de bal steeds onzuiver in de eind passing. Toch was KVVA nog niet helemaal uit het veld geslagen, in de 15 min. een mooie aanval van KVVA door het midden van het veld, een bal wordt diep gespeeld op één van de spitsen die door de verdediging heen snijdt en alleen voor Ronnie opduikt en de bal prachtig over hem heen lobt, maar helaas voor KVVA komt de bal met een stuit voor de het doel en gaat alsnog over de goal. Zo'n 12 min. later is het wel een doelpunt voor KVVA, door slecht verdedigen wordt de bal goed binnen geschoten 3-1 en KVVA is weer enigszins terug in de wedstrijd. Toch is het Eemdijk die een paar minuten later weer scoort, de bal komt bij Frenk en die speelt de bal op Rik net buiten de zestien, hij neemt de bal aan en versneld op het juiste moment en binnen in de zestien gekomen wordt hij onderuit gewerkt, een penalty voor Eemdijk. Achter de bal gaat Wessel, hij laat dit kansje voor een hattrick zich niet ontnemen en met een prachtige beweging stuurt hij de keeper naar de verkeerde hoek en schiet zo de 4-1 binnen. Even later is er een vervelend opstootje tussen een aantal spelers en wordt Hijmen van achteren met een harde klap tegen de grond gewerkt, waardoor hij een paar minuten later het veld moet verlaten vanwege pijn en duizelingen, Joost komt voor hem in de plaats. In de 34e min. is het Rik die zijn eerste goal aantekent, vanaf het middenveld krijgt hij de bal in de diepte gespeeld en passeert de keeper met een mooie beweging en tekent voor de 5-1. Even. Later verlaat Aron het veld (knie) voor Christian. In de 39e min is het Jonathan die Wessel op links wegstuurt en met een geweldige lob de keeper probeert te verschalken maar met veel ongeloof ziet Wessel de bal met een stuit tegen de lat komen en de instormende Rik de bal met het hoofd binnenkoppen 6-1. Langzaam aan Voetbalt Eemdijk naar de rust toe, ondanks de 6-1 voorsprong waren er maar weinig spelers met een voldoende (Rik, Wessel, Martijn en Ronnie haalde deze wel) er werd wel hard gewerkt, maar hard werken en slim zijn, zit een wereld van verschil in.

De 2e helft

Eemdijk komt het veld met drie nieuwe spelers

Amare, Dominique, Mike voor respectievelijk Harm, Jonathan en Frenk

Eemdijk speelt nu iets beter dan in de 1e helft, er is voorin meer rust in de ploeg gekomen. In de 14e minuut is het Dominique die de aanval opzet in een combinatie met Amare, laatst genoemde speelt Rik de bal perfect voor zijn linkerbeen en komt op snelheid voor de keeper en met een prachtige stift, geeft hij de keeper het nakijken 7-1. In de 26e min. Is het Christian die een speler met een sliding tegen de grond werkt en zo een penalty veroorzaakt, Het is Ronnie die op schitterende wijze de bal weet te stoppen en zo geen tweede goal tegen krijgt. In de 38e min. is het de hard werkende Martijn die een assist geeft op Rik en die laat dit kansje niet onbenut en schiet de bal onder de keeper door 8-1. In de 40e min. is het wederom Rik die voor de vijfde keer het net weet te vinden, een prachtige pass van Dominique, wordt met het hoofd over de keeper gekopt 9-1, er is geen twijfel mogelijk, Rik is de man of the match met 5 goals en 3 assists. De laatste goal is voor Wessel, weer een mooie pass van Dominique, Het is Wessel die voor de vierde keer het doel weet te vinden 10-1, het spitsenduo Wessel en Rik zijn deze middag, een ware plaag voor de verdediging van KVVA.

Eemdijk komt door een gelijkspel van de koploper op vier punten met nog een wedstrijd in te halen.

Aankomende Zaterdag de bekerkraker thuis tegen BVV31.

Man of the match: Rik koelewijn