• Spectaculaire blessuretijd brengt Eemdijk winst

  27 aug 2023
 • Eemdijk heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Derde Divisie gewonnen. Bij VVSB werd het, na een spectaculaire blessuretijd met drie doelpunten, 2-3 voor De Diekers.

  Ten opzichte van vorige week moest Willem Romp het basisteam op twee posities wijzigen. Op linksback was Dennis Hollart de vervanger voor de geschorste Freek van Belzen. In de warming up bleek Sven Deen niet helemaal fit te zijn. Daarvoor kwam Jeffrey van den Dikkenberg in de plaats.

  Eemdijk startte erg slecht. Binnen twee minuten kopte spits Jesse van Nieuwkerk een mooie voorzet van Richelo Fecunda achter de kansloze Wouter Beukers (1-0). Even later was dezelfde Van Nieuwkerk dicht bij zijn tweede doelpunt. Van grote afstand schoot hij de bal naar het doel en met een uiterste krachtsinspanning kon Wouter Beukers, die een aantal meters voor zijn doel stond, de bal nog net onder de lat vandaan wegtikken. Daarna kwam Eemdijk wat beter in de wedstrijd en meldde zich voor het doel van VVSB. Een indraaiende bal van Argjend Selimi werd door iedereen gemist, maar belandde op de paal. De grootste kans was voor Yannick Bouw. Na een overtreding op Jordy Hilterman ging de bal op de stip, maar Yannick zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Ruben Valk, de rebound van Sjohn van Gulik wist hij over de lat te tikken. Ook de volgende kans van Eemdijk, een schot van Argjend Selimi, wist de VVSB-keeper uit zijn doel te houden.

  Snelle gelijkmaker na de rust

  Nu was het Eemdijk dat direct scoorde. Na een aanval over links gaf Jeffrey van den Dikkenberg de bal laag, teruggetrokken, voor. Het schot van Jordy Hilterman werd iets aangeraakt door een verdediger van VVSB en de bal verdween in de verre hoek (1-1). Daarna had Eemdijk de overhand, maar wist dat niet in een doelpunt uit te drukken. Bij beide ploegen werd er gewisseld. Bij Eemdijk kwamen Cem ter Burg en Michel Goossensen in het veld voor Jordy Hilterman en Jesper van Dalen. Even later werd Rick Blokhuis vervangen door Zeger Beukers. Inmiddels was het wedstrijdbeeld gekanteld. Een bal kwam van de eigen voet, dus van dichtbij, duidelijk op de hand van Sjohn van Gulik. Tot opluchting van Eemdijk, en tot ongenoegen van de thuisclub, wuifde scheidsrechter Dogterom het voorval weg. VVSB was nu duidelijk sterker en voor Eemdijk leek de 1-1 stand het hoogst haalbare.

  Verwoestende vrije bal van Michel Goossensen

  Dat leek te lukken met inmiddels 90 minuten op de klok, maar het werd nog mooier voor Eemdijk. Willem Romp stuurde Cem ter Burg naar de linkerkant. Vanaf die linkerkant gaf de aanvaller een bekeken voorzet, die door Yannick Bouw in het doel werd gekopt (1-2). VVSB wierp daarna alles naar voren en had succes. Van Nieuwkerk reageerde attent op een lage voorzet en schoot de 2-2 op het bord. Maar het was nog niet afgelopen. Nadat Van Gulik in de rug werd gelopen. kreeg Eemdijk een vrije bal, op een meter of 25 van het doel. Michel Goossensen zette zich achter de bal en zijn verwoestende uithaal vloog als een granaat, via de onderkant van de lat in het doel (2-3). Wat een geweldige goal en misschien nu al het doelpunt van het seizoen!

  Met 6 uit 2 is Eemdijk de competitie uitstekend gestart. Aan het eind van deze zaterdagmiddag was Eemdijk zelfs koploper. Op zondag wonnen Hercules en HSC’21 hun wedstrijd en op doelsaldo staat Eemdijk nu knap op de derde plaats. Aanstaande zaterdag komt RKAV Volendam op bezoek op De Vinken. Eemdijk houdt dan ook de Open Dag op sportpark De Vinken. Wees welkom!

 • Opstelling Eemdijk:
  Wouter Beukers, Rick Blokhuis (74. Zeger Beukers), Peter van de Groep, Justin van Groen, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik, Jesper van Dalen (70. Michel Goossensen), Jeffrey van den Dikkenberg, Jordy Hilterman (70. Cem ter Burg), Yannick Bouw, Argjend Selimi (90. Willem Bout).

 • Scoreverloop:
  02. 1-0 Jesse van Nieuwkerk
  46. 1-1 Jordy Hilterman
  90+1. 1-2 Yannick Bouw
  90+3. 2-2 Jesse van Nieuwkerk
  90+5. 2-3 Michel Goossensen